UEFA legt Ajax zware straf op: Geen uitsupporters naar Chelsea

De UEFA heeft besloten dat Ajax geen tickets mag verkopen aan de supporters voor de uitwedstrijd tegen Chelsea in de Champions League. Dit betekent dat Ajax het op 5 november het zonder de steun van de 750 supporters moet gaan rooien. Een extra straf is een boete van 50.000 euro omdat er in het stadion van Valencia stoeltjes werden gesloopt en buiten het stadion vonden ook nog wat ongeregeldheden plaats. Doordat Ajax al een voorwaardelijke straf had, vond de UEFA het tijd voor maatregelen. Bij de UEFA weten als het gaat om straffen van doorpakken want Ajax heeft opnieuw een voorwaardelijke  straf van één jaar opgelegd gekregen. Wanneer de supporters zich weer misdragen dan wordt eenzelfde start opgelegd. Als kers op de taart moet Ajax binnen dertig dagen de schade aan Valencia vergoeden en moet het 18.000 euro dokken omdat het team ongepast gedrag vertoonde. Dit slaat op de zes gele kaarten die in de wedstrijd gescoord werden.

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Zo hufters jullie hebben het weer voor elkaar het wordt eens tijd dat er eens wat van dat spul geroyeerd wordt het is de pest voor Ajax en voor het voetbal in het algemeen.

  2. Slingertje.

    Ajax moet eens harder gaan optreden tegen die lafaards samen met justitie,OM en politie want ze weten verdomd goed uit welke hoek dit komt.
    Blokkeer de uitkaarten NL en EU voor dat tuig en ga voortaan alle kaarten verkopen via de DigiD dan is meteen alles bekend van dat laffe tuig.
    Nu zijn de echte fans weer de dupe van een aantal laffe losers.

Comments are closed.