Ajax breidt samenwerking in China verder uit

Ajax en Guangzhou R&F FC hebben donderdag een overeenkomst ondertekend om de samenwerking te intensiveren, zo meldt Ajax via de officiële website. Ajax stuurt drie extra stafleden naar de Chinese club, terwijl er momenteel al acht stafleden vanuit Nederland werkzaam zijn in de jeugdopleiding van Guangzhou. Algemeen directeur Edwin van der Sar was namens Ajax aanwezig bij de plichtplegingen.

“We zijn blij en trots op de uitbreiding van dit partnership. Het toont de tevredenheid en het vertrouwen van onze Chinese partner, en het is duidelijk dat we ons werk op hoog niveau doen. We zijn dankbaar voor een eerbare partner als Guangzhou R&F”, aldus Van der Sar die woensdag de opening van het Edwin van der Stadium op het jeugdcomplex van Guangzhou opende.

Ajax sloot bijna twee jaar geleden een vijfjarige overeenkomst af met Guangzhou, met de intentie om de samenwerking na vijf jaar grondig te evalueren. “De jeugdopleiding is voor Ajax al decennia lang ontzettend belangrijk in alles wat wij doen. Dat we nu onze kennis kunnen delen in deze samenwerking met Guangzhou R&F is goed voor beide clubs.” Ajax ging vorige week ook in zee met ESPN als mediapartner in de Verenigde Staten. De Amerikaanse zender mag naast het uitzenden van Eredivisie-wedstrijden voortaan ook ‘Ajax-content buiten wedstrijden om distribueren’.

Related posts