‘Van de Beek en Ziyech kunnen Ajax 172 miljoen opleveren’

Afgelopen zomer maakten Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt respectievelijk de overstap naar FC Barcelona en Juventus en dat leverde Ajax een slordige 161 miljoen op. Donny van de Beek en Hakim Ziyech bleven Ajax trouw maar worden regelmatig gelinkt aan een buitenlands avontuur. Real Madrid zou namelijk beide spelers willen oppikken bij Ajax en daarmee gaat het transferrecord opnieuw aan diggelen, zo weet Voetbal International te melden.

De interesse van Real Madrid in Donny van de Beek was al genoegzaam bekend maar daar is nu ook de naam van Hakim Ziyech bijgekomen. De twee Ajacieden zouden op een prioriteitenlijstje staan bij de Koninklijke. Het liefst wil Real in januari al zakendoen met Ajax, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Ajax hier aan gaat meewerken. Zowel Van de Beek als Ziyech hebben te kennen gegeven dat zij het seizoen bij Ajax gewoon afmaken. ‘Ik wil niet in de winterstop vertrekken. Ik speel het hele seizoen hier, ik maak bij Ajax dit jaar af. Dat geeft mij duidelijkheid en rust. Wat er daarna gebeurt, zie ik wel. Of ze dat in Madrid ook weten? Zeker, iedereen weet dat. Misschien zal het ooit in mijn carrière een keer gebeuren dat ik in de winterstop van club switch, maar nu vind ik het niks. Je strijdt met een team ergens voor en dan ga je halverwege naar een andere club. Ik wil weer knallen bij Ajax dit seizoen’, aldus Van de Beek.

Ziyech verlengde onlangs zijn contract bij Ajax tot medio 2022 en wees afgelopen zomer een bod van Sevilla af. De middenvelder speelde tot nu toe 133 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 42 doelpunten maakte en lijkt ook niet te kiezen voor een winterse transfer. Mochten beide spelers in de zomer van 2020 wel besluiten om de stap naar Madrid te maken dan leveren de Ajacieden met 172 miljoen gezamenlijk meer op dan De Jong en De Ligt (161 miljoen euro). Marc Overmars heeft namelijk de prijs van Van de Beek bepaald op 112 miljoen terwijl Ziyech nu 60 miljoen moet opleveren aangezien de clausule uit zijn contract is gesloopt.

Bron: VI

Related posts

4 Comments

 1. Charka53

  Tjonge tjonge wat een geld en het eind is nog niet in zicht en wanneer gaat het eens stoppen ik gun de spelers een mooie transfer en Ajax een leuk centje maar is een mens echt zoveel waar.

 2. Moosie

  Toch lekker voor Hakim en Donny.
  Zou Nietmanen al een beroerte hebben gehad?
  Real Madrid ach dat is al jaren geen topclub meer.

  1. Bakkie

   We mogen er wel vanuit gaan dat onze Nietmanen nog steeds vindt dat Ziyech een zwaar overschatte speler is Moosie ?

Comments are closed.