‘Zware crisis stuurt Man United wellicht richting Ten Hag en Van der Sar’

De slechtste seizoensstart van Manchester United in dertig jaar tijd zorgt voor een ware crisis bij Mnchester United. Manager Ole Gunnar Solskjaer zit op de schopstoel en in de Engelse media sijpelen hier en daar al namen door van mogelijke opvolgers. Ajax-coach Erik ten Hag is een van de trainers die naar verluidt op het wensenlijstje staat van de clubleiding van the Red Devils. Ten Hag wordt door The Telegraph naar voren geschoven als kandidaat voor de managersfunctie op Old Trafford, al weet de Engelse krant ook te melden dat de bookmakers de trainer van de regerend landskampioen niet als de grootste kanshebber zien. Ook de naam van Edwin van der Sar als nieuwe directeur wordt genoemd. Juist vandaag laat Van der Sar weten at hij op een dag graag in een bestuurlijke functie bij Manchester United terugkeert maar laat meteen weten dat dat niet op korte termijn zal zijn.

“Natuurlijk sta ik open voor een terugkeer. Ik moet nog een beetje meer leren bij Ajax, mezelf verder ontwikkelen en we zullen zien wat de toekomst brengt.” De algemeen directeur van Ajax kwam tussen 2005 en 2011 voor de club uit de Premier League uit en won drie landstitels én de Champions League in 2008. De oud-doelman wordt de voorbije jaren met een rentree op Old Trafford in verband gebracht, maar op korte termijn lijkt een vertrek bij de Amsterdamse club dus niet aan de orde.

“Manchester United is een fantastische club, ze worden wereldwijd gevolgd. Iedereen wil voor ze spelen en in sommige gevallen ook voor ze werken”, aldus Van der Sar. Na het vertrek van Sir Alex Ferguson heeft Manchester United jaar in jaar uit naast alle belangrijkste prijzen gegrepen. Het team van Ole Gunnar Solskjaer staat momenteel twaalfde in de Premier League. “Naast mijn familie, mijn vrouw, mijn kinderen en alles, heb ik twee liefdes in mijn leven”, vertelt Van der Sar in gesprek met Planet Futbol. “Dat is Ajax, die mij de kans hebben gegeven om mezelf te ontwikkelen, ze hebben mij gescout en ze gaven mij de kans om in de voetbalwereld te schitteren. En de laatste club uit mijn loopbaan: Manchester United. Daar heb ik ook veel aandacht en waardering ontvangen.

“Ten Hag zag zijn aanzien in de voetbalwereld enorm stijgen met de succesvolle Champions League-campagne van Ajax, dat tot de halve finales reikte. Zijn overwegend aanvallende kijk op het voetbal zal als muziek in de oren van de Manchester-supporters klinken. Ten Hag beschikt in de Johan Cruijff ArenA over een contract tot medio 2022, maar dat lijkt de gevallen topclub uit Manchester niet bij voorbaat af te schrikken. “Wanneer heeft een langdurige verbintenis ooit het rijke Manchester United tegengehouden? Struikelblok is wellicht dat Ten Hag nog relatief onervaren is op topniveau, vooral nu het experiment met de eveneens onervaren Solskjaer mis dreigt te gaan”, zo filosofeert The Telegraph.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Het zou wat zijn als die twee naar MU zouden vertrekken , alleen hoe zou Haggie zijn Engels zijn ?

Comments are closed.