Oranje,met vier Ajacieden in de basis, wint in Wit-Rusland

Het Nederlands elftal heeft ook de tweede interland deze week winnend af weten te sluiten. Nadat afgelopen donderdag met 3-1 werd gewonnen van Noord-Ierland werd ook op bezoek bij Wit-Rusland gewonnen: 1-2. Waar Daley Blind tegen Noord-Ierland nog de enige Ajacied in de basis was, had Ronald Koeman in het basiselftal tegen Wit Rusland plek ingeruimd voor maar liefst vier Ajacieden; Promes, Blind, Van de Beek en Veltman. Met Cillessen in het doel en Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt eveneens in de basis was het Ajax-gehalte zelfs nog groter.

Uit een uitstekende voorzet van Promes wist Georginio Wijnaldum de openingstreffer in het doel te koppen. Diezelfde Wijnaldum wist bovendien tien minuten later op schitterende wijze ook voor de 0-2 te zorgen. Waar het duel leek te zijn gespeeld kwam Oranje echter na rust veel te slordig voor de dag en zag al snel de aansluitingstreffer binnen gekopt worden. Nederland kwam er nog nauwelijks uit en werd met regelmaat teruggedrongen door Wit-Rusland. Halverwege de tweede helft haalde Koeman om die reden ook Promes en Van de Beek naar de kant in de hoop om zo meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het kwam het spel echter niet ten goede, al kreeg Oranje vlak voor tijd nog wel twee grote kansen. Aan de stand veranderde echter niets meer, waardoor Nederland met een 1-2 zege heel dicht bij het EK van komende zomer is.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Het was weer klote voetbal maar dat heb je met zulke tegenstanders en dat maken de Ajacieden bijna weekelijks mee ze stellen zich op rond de zestien en gaan voor de counter .
    Maar als we zo kampioen worden hoor je er niemand over.

Comments are closed.