Van der Sar: ‘Commercieel is keuze van Dest voor VS perfect, maar Marc ziet hem liever bij Oranje’

Ajax werkt hard aan de weg om de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt te veroveren. Volgens Algemeen directeur Edwin van der Sar zou het vanuit dat commercieel oogpunt heel interessant zijn als Sergino Dest voor de Verenigde Staten kiest in plaats van Oranje, zo verteld Van der Sar, die samen met collega directeur Menno Geelen in de USA is, in bij het programma Planet Futbol, dat onderdeel uitmaakt van Sports Illustrated. “Vanuit commercieel oogpunt zou Amerika perfect zijn. Maar mijn directeur voetbalzaken Marc Overmars ziet hem weer liever voor Nederland kiezen, omdat dat minder reisuren betekent”, aldus Van der Sar.

Edwin van der Sar en Menno Geelen maken deze weken een tourtje door Amerika langs sponsoren en nieuwe partijen met wie de club een samenwerking aangaat. Er stond laatst ook al een advertentie in de krant, waarbij de hoofdrol was weggelegd voor Dest. Grote kans dat Dest ook interessant is voor partijen als Bleacher Report en ESPN.

“Het is aan hem, hij heeft goede mensen om zich heen. Hopelijk voor jullie zien jullie hem vaker, maar voor ons maakt het niet uit. Amerika heeft als voordeel dat het Dest eerder heeft opgepikt, enkele jaren geleden alweer. Hij moet een stapje terug doen en rust nemen. Hij heeft veel wedstrijden gespeeld en aandacht gekregen. Hopelijk maakt hij de goede keuze. Ik sprak na de wedstrijd tegen Valencia met hem, en ik denk dat hij nog geen keuze heeft gemaakt. Onze voetbaldirecteur Marc Overmars vindt Oranje weer interessanter omdat het bijvoorbeeld veel reistijd scheelt. Maar het is aan Sergiño. Hij moet de knoop zelf doorhakken.”

Related posts

1 Comment

  1. Old Ajax

    Je kan hier rustig een week of langer wegblijven. Reacties ongeveer 5 en dan nog alleen van Charka. Zelfs in het weekend geen regelmatige nieuwe topics. Aantal views per topic ook dramatisch gedaald. Alleen nog in de lucht voor wat reclame inkomsten? Zelfs een slecht werkende app was 100x beter dan dit nu. Of is de site noodzakelijk voor twitter enzo,
    Zo jammer allemaal.
    Vandaag trouwens weer een school dolfijnen langs de kust gezien. Blijft leuk.

Comments are closed.