Ajax gelinkt aan Peruaanse verdediger ‘El Patriarca’ Abram

Volgens Argentijnse en Peruaanse media is Peruaans international Luis Abram een van de defensieve doelwitten van Ajax. De 23-jarige verdediger staat onder contract in Argentinië bij Vélez Sarsfield, dat hem twee jaar geleden over nam van het Peruviaanse Sporting Cristal. Abram, die ongeveer zeven miljoen euro zou moeten kosten, was afgelopen zomer een van de revelaties van het toernooi om de Copa América.

Abram is een vaste waarde in de selectie van bondscoach Ricardo Gareca, ook al ontbrak hij op het WK van vorig jaar in Rusland. Samen met Carlos Zambrano vormde hij op de Copa América een sterk centraal verdedigingsduo en had hij een belangrijk aandeel in het bereiken van de finale, waarin Brazilië uiteindelijk met 3-1 te sterk was.

Volgens journalist Peter Arévalo staat hoog op de scoutingslijst van Ajax, zo vertelde Arévalo aan FOX Sports Peru. Abram zou momenteel zo’n zeven miljoen euro moeten kosten. De positieve ontwikkeling van Abram heeft echter ook gevolgen voor zijn prijskaartje en dat kan een reden zijn om op een bepaald tijdstip eerder toe te slaan dan de bedoeling is, afhankelijk van eventuele mutaties in de selectie.

Voor Peru scoorde hij onlangs nog de enige treffer tijdens het treffen met Brazilië, waarvoor Ajacied David Neres in die wedstrijd minuten maakte. Bij Vélez Sarsfield heeft Abram nog een contract tot de zomer van 2021. Mocht de Peruaan daadwerkelijk worden aangetrokken door Ajax, dan wordt hij na Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez en Neres de vierde Zuid-Amerikaan in de huidige selectie van Ajax.

“Zolang ik trainer van Vélez ben, zal ik alles eraan doen om ervoor te zorgen dat hij blijft”, verzekert trainer Gabriel Heinze van Vélez Sarsfield. “Maar het ligt niet aan mij. De voorzitter bepaalt. Wij moeten ervoor zorgen dat hij zich blijft ontwikkelen.” Abram, die El Patriarca als bijnaam heeft, heeft als voordeel dat hij zowel centraal achterin als linksback kan spelen. “Hij speelt op mijn voormalige positie. Ik geef hem altijd raad”, erkent de oud-speler van Manchester United en Real Madrid. “Luis had moeite om aan te klampen aan het ritme in Argentinië, maar nu is er geen houden meer aan.”

Related posts