Veltman, Blind, Van de Beek en Promes in definitieve selectie Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft 23 spelers opgenomen in de Oranjeselectie voor de EK-kwalificatieduels tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland. Joël Veltman, Daley Blind, Donny van de Beek en Quincy Promes zijn definitief geselecteerd en daarmee is Ajax hofleverancier.

Oranje speelt donderdag 10 oktober vanaf 20.45 uur in Rotterdam zijn vijfde plaatsingswedstrijd voor UEFA EURO 2020. Tegenstander is Noord-Ierland, dat samen met Duitsland de koppositie in groep C bekleedt. Beide landen hebben echter één wedstrijd meer gespeeld dan de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. Na het duel met Noord-Ierland reist Oranje naar Minsk, waar zondag 13 oktober Wit-Rusland de tegenstander is. In het Dinamo Stadion klinkt het eerste fluitsignaal om 19.00 uur plaatselijke tijd (18.00 uur in Nederland).

De volledige selectie:

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Kenneth Vermeer (Feyenoord)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Juventus), Denzel Dumfries (PSV), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Marten de Roon (Atalanta), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Memphis Depay (Olympique Lyon), Donyell Malen (PSV) en Quincy Promes (Ajax).

Related posts