‘Ophef bij Ajax over flinke bonus Arisz; Van der Sar en Overmars cashen flink’

Binnen Ajax is er verbaasd gereageerd op de verkregen bonus van de inmiddels vertrokken directeur Rutger Arisz, zo meldt De Telegraaf. Ajax nam afgelopen jaar vroegtijdig afscheid van het lid van de directie, maar desondanks is Arisz vorstelijk beloond. Arisz kreeg een bonus van 37.500 en de beëindigingsvergoeding van 425.000 euro. ‘Die 425.000 euro die hij bij zijn vertrek bovenop zijn jaarsalaris van 277.777 euro kreeg, is een veelvoud van de contractueel vastgelegde vertreksom van circa 140.000 euro’, aldus De Telegraaf.

‘De in totaal 462.500 euro zou het gedwongen vertrek volgens de boze werknemers bewijzen en onderstrepen dat Arisz inderdaad het lievelingetje van de commissarissen was.’ Marc Overmars en Edwin van der Sar streken miljoenen op aan bonussen vanwege de sportieve successen. De grootste klapper maakte Overmars door het tekenen van zijn nieuwe contract tot de zomer van 2024: 1,25 miljoen loyaliteitsbonus. Van der Sar staat voor 370.000 euro op de loonlijst en incasseerde dankzij de dubbel én het bereiken van de halve finale van de Champions League daarnaast nog eens bijna 750.000 euro!

Related posts

6 Comments

 1. Bakkie

  Dat Overmars en Van der Sar goed cashen vind ik niet meer dan normaal. Leveren fantastisch werk en zijn gewild door Barcelona en Manchester United. Die Arisz ken ik verder niet, dus daar kan ik niet over oordelen.

 2. Old Ajax

  Johan heeft oa Overmars en van der Sar gevraagd omdat ze financieel onafhankelijk zijn. Ze zijn zoals dat heet binnen. Ze hoefden het uiteraard niet gratis te doen, verre van dat. Maar Johan wilde geen bonus graaiers, geen belachelijke inkomsten voor directie etc. Helaas is met name Overmars maar ook van der Sar heel gul is het zichzelf toebedelen van de centjes. Overmars doet gewoon zijn week waar hij voor is aangenomen en vaak genoeg zijn bij aankopen vraagtekens te zetten, vooral bij de hoeveelheid. Verder profiteert hij van de gekte net zoals ten Hag profiteert van de aanwezige kwaliteit. De bonus aan Arisz is helemaal gestoord en daar zijn Overmars en Sar ook verantwoordelijk voor.

  1. Bakkie

   Als Ten Hag profiteert van de aanwezige kwaliteit, hoe verklaar jij dan dat Ajax vorig jaar Juve en Real heeft uitgeschakeld?

   1. Old Ajax

    Zo jammer dat je niet kan/wil lezen zodra je mijn nick ziet staan. Alsof er een waasje voor je ogen komt. Maar heel misschien kan je het na het volgende begrijpen: wat had ten Hag verleden jaar tot zijn beschikking ……. kwaliteit, wat heeft ten Hag dit jaar tot zijn beschikking ……. kwaliteit. Verder opvallend dat je het echte onderwerp links laat liggen. Succes verder laadbakkie.

    1. Bakkie

     Juve en Real hebben meer kwaliteit dan Ajax, dat is mijn punt. Maar laat maar joh, je bent toch te dom om een normale discussie te voeren.

     1. Old Ajax

      Dus als je een topprestatie levert tegen Bayern, Juve en Real. In de knockoutfase Real en Juve zelfs naar huis stuurt dan blijf jij volhouden dat de selectie niet meer kwaliteit heeft? Dat is pas echt dom. Duurdere spelers maakt niet persé betere kwaliteit. Verder nog steeds geen inhoudelijk commentaar op het topic. Jammer, blijf maar lekker in je eigen wereldje. Lekker klein maar vast knus.

Comments are closed.