Gametalk Valencia – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat vanavond de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League op het programma en de tegenstander is het Spaanse Valencia. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen. Valencia –  Ajax begint om 21:00 uur.

Statistieken
Ajax speelde in haar historie slechts twee duels tegen Valencia CF. In het seizoen 2002/2003 kwam Ajax in de Champions League uit tegen de Spaanse ploeg en werd het in Mestalla 1-1 door doelpunten van Zlatan en Angulo. De wedstrijd in Amsterdam eindigde ook in 1-1. Kily Gonzalez opende de score voor Valencia waarna Petri Pasanen in de tweede helft de gelijkmaker wist te scoren. De huidige Valencia-trainer Albert Celades weet dat het rommelt binnen zijn ploeg en ziet Ajax dan ook als favoriet. ‘We spelen tegen een elftal van wereldklasse en weten dat we heel veel problemen gaan krijgen. We zullen een bijna perfecte wedstrijd moeten spelen om van Ajax te winnen’.

Italiaan Daniele Orsato fluit duel in Mestalla
De UEFA heeft de Italiaan Daniele Orsato aangewezen als arbiter bij de wedstrijd. De Italiaan wordt woensdag bijgestaan door landgenoten Alessandro Giallatini en Fabiano Preti terwijl Daniele Doveri fungeert als vierde official. Marco Guida is de VAR, Michael Fabbri de assistent-VAR.

Scouts Real Madrid aanwezig in Valencia
Real Madrid wist dinsdagavond op het nippertje een puntje over te houden aan het thuisduel tegen Club Brugge en bij de Koninklijke verloopt het seizoen in de Champions League nog niet als gewenst met een punt uit twee wedstrijden. Het Spaanse AS weet daarom te melden dat Real scouts zal sturen naar Mestalla. De afvaardiging van de Koninklijke zal naast Donny van de Beek nog twee Ajacieden nadrukkelijk in de gaten houden en zullen zij de verrichtingen van Hakim Ziyech en David Neres aandachtig gaan volgen.

Vermoedelijke opstelling Ajax
Andre Onana; Sergino Dest, Joel Veltman, Daley Blind, Nico Tagliafico; Donny Van de Beek, Quincy Promes, Lisandro Martinez; Hakim Ziyech, Dusan Tadic, David Neres

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts