Ajax behaalt ruime Champions League zege uit bij Valencia: 0-3 (Incl foto’s)

Ajax heeft woensdag goede zaken gedaan in de groepsfase van de Champions League. Op bezoek bij Valencia werd, een tikkeltje geflatteerd, met maar liefst 0-3 gewonnen. Ajax stond halverwege al op een 0-2-voorsprong door doelpunten van Hakim Ziyech (subliem afstandsschot) en Quincy Promes (intikker), waarna het na rust ook nog eens 0-3 werd dankzij een treffer van Donny van de Beek (mooie steekbal Tadic).

Ajax had gedurende de wedstrijd soms ook geluk. Zo miste Valencia, in de persoon van Daniel Parejo, bij een 0-1 stand onder meer een strafschop. Door de zege zette Ajax een stap naar de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft na twee groepswedstrijden al zes punten en een voorsprong van drie punten op Valencia en Chelsea en zes punten op Lille OSC. Chelsea won namelijk woensdag op bezoek bij Lille nipt met 1-2. De Londenaren kwamen op voorsprong door Tammy Abraham en trokken na de gelijkmaker van Victor Osimhen in de slotfase aan het langste eind dankzij Willian.

Ajax begon geweldig aan de wedstrijd tegen Valencia. De bezoekers kregen meteen in de eerste minuut al een grote kans, maar nadat Van de Beek op Jasper Cillessen stuitte en Promes de lat raakte, werd er alsnog gevlagd voor buitenspel. Daarna drukte Ajax door en was het in de achtste minuut toch al 0-1. Ziyech haalde van een meter of 25 uit en zijn schot verdween op schitterende wijze in de bovenhoek achter Cillessen, die nog wel een handje tegen de bal kreeg, maar verder kansloos was.

Ajax werd echter naar achteren gedrukt en Valencia nam het initiatief over en had met de strafschop een uitgelezen mogelijkheid om op 1-1 te komen. Na een domme overtreding van Edson Álvarez, die als extra defensieve middenvelder werd opgesteld, op Gonçalo Guedes mocht Parejo vanaf elf meter aanleggen, maar hij faalde hopeloos door de bal de tweede ring in te schieten.

Valencia bleef ondanks die tegenvaller op dat moment de bovenliggende partij, maar was niet scherp in de afronding. Zo volleerde Guedes ter hoogte van de zestienmeter over en schoot Maximiliano Gomez in kansrijke positie recht op de uitblinkende André Onana. Ajax was het even helemaal kwijt, maar verdubbelde in de 34e minuut uit het niets de voorsprong. Promes kreeg de bal via Dusan Tadic en Van de Beek wat gelukkig voor zijn voeten, maar hij liet Cillessen wel voor de tweede keer in mineur achter: 0-2.

Valencia bleef pech houden in de afronding. Zowel Rodrigo als Gomez raakte de paal en bovendien onderscheidde Onana zich bij een poging van Ferran Torres. Het was echter Ajax dat scoorde. Nadat Tadic en Promes al goede kansen hadden laten liggen, trof Van de Beek na geweldig voorbereidend werk van Tadic wel doel: 0-3.

De wedstrijd was daarmee gespeeld. Valencia was dit keer wel murw gebeukt en Ajax kon zich wat gemakzucht veroorloven. Van de Beek (stiftje van lijn gehaald) en Lisandro Martínez (afstandsschot op de paal) zorgden nog bijna voor de 0-4, maar dat was te veel van het goede geweest.

Valencia – Ajax 0-3 (0-2)
8. Zyech 0-1
34. Promes 0-2
67. Van de Beek 0-3

Opstelling Valencia:
Cillessen; Wass, Garay, Gabriel, Jaume Costa; Torres (76. Cheryshev), Parejo, Coquelin (70. Correia), Guedes; Rodrigo, Gómez (57. Lee)

Opstelling Ajax:
Onana, Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Martínez, Van de Beek (88. Siem de Jong), Álvarez; Ziyech (85. Huntelaar), Tadic, Promes (81. Neres)

De basiself

Het bomvolle uitvak in Mestalla

Ontmoeting met Cillessen

Alvarez drijft de bal op

Tadic wordt dicht op de huid gezeten

Hakim Ziyech is de naam! 0-1!

De penalty van Valencia gaat hoog over

Promes schuift de 0-2 binnen

Donny met de 0-3!

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Een tikkeltje geflatteerd , waarom dan als een wat we dan noemen een grote club zo wint is het normaal dus zouden ze het nu nog niet snappen wij zijn ook een hele grote club , gefeliciteerd allemaal

Comments are closed.