Gametalk Ajax – FC Groningen: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen. Ajax – FC Groningen begint zaterdag om 19:45 uur.

Statistieken
Zaterdagavond staat de 40ste editie van Ajax – FC Groningen op het programma. Ruim 25 jaar geleden boekte Groningen zijn laatste zege in Amsterdam. In De Meer won Groningen met 2-0 (Huizingh en Hamming scoorden). Vorig seizoen werd het 3-0.Klaas-Jan Huntelaar trof toen twee keer doel. Kaj Sierhuis werd vorig jaar in de winterstop verhuurd aan FC Groningen. Onderdeel van dit contract was een optie tot koop met terugkoopoptie. Voor de club uit het hoge noorden wist Sierhuis tot nu toe drie keer te scoren.

Kuipers fluit Ajax – FC Groningen
Björn Kuipers maakt zaterdagavond zijn rentree in de Eredivisie na een bilspierblessure en een oogontsteking. In de Johan Cruijff Arena wordt hij zaterdag aan de zijlijnen bijgestaan door assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Edgar Bijl fungeert als vierde official. Pol van Boekel (VAR) en Stefan de Groot (AVAR) kijken in het ARAG KNVB Replay Center mee op de schermen.

Ziyech weer inzetbaar
Hakim Ziyech liet het midweekse thuisduel tegen Fortuna Sittard schieten wegens hamstringklachten maar is er volgens trainer Ten Hag gewoon weer bij tegen FC Groningen. ‘Hij heeft gisteren getraind en oogt goed dus ik ga ervan uit dat hij er zaterdag bij is. De rest van de selectie is ook nagenoeg fit op Labyad na, hij is ziek’

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts