Van de Beek niet bang voor hevige concurrentie: ‘Wil snel weer in die flow komen’

Donny van de Beek is nog lang niet waar hij wil en kan zijn. De middenvelder stond tegen Fortuna Sittard voor het eerst weer in de basis na zijn blessure, nadat hij afgelopen zondag al was ingevallen tegen PSV. Het gaat gelukkig steeds beter, zo verteld hij tegenover FOX Sports. ‘Je merkt dat je er een tijdje uit bent geweest. Het is pittig. Ik heb tijd nodig om op het niveau terug te komen. Het kan beter dan dit’. De Ajacied baalde er enorm van dat hij een aantal duels moest laten schieten. ‘Klote als zoiets gebeurt. Maar ik ben het nog niet verleerd.’

Zaak is nu om het ritme van eind vorig seizoen weer op te pakken.’Ik heb gewoon minuten nodig. Het heeft ook met een stukje fitheid te maken. Het lichaam is dat wel, maar wedstrijden zijn anders dan trainingen. Ik wil snel weer in die flow komen.’ Ook coach Ten Hag zag dat Van de Beek nog niet helemaal de oude is.

Van de Beek maakt zich niet druk om een luxeprobleem. De middenvelder is juist blij met de brede selectie van Ajax. ‘Je hebt nooit genoeg spelers. We hebben zoveel wedstrijden. Uiteindelijk heb je iedereen nodig’, aldus Van de Beek tegenover Voetbal International. ‘Nee, het is geen lastig parket. De trainer wil juist het liefst veel keuzes hebben, denk ik. Waar ik speel, maakt mij niet uit. Het is aan de trainer. Ik focus mij, wil snel weer op honderd procent komen. Het belangrijkste is verder dat we veel wedstrijden winnen.’

Related posts

1 Comment

Comments are closed.