Van der Sar is klaar met starre houding Den Haag: ‘Vreemd dat vijf bussen met Ajax-fans te veel zijn’

Ajax speelt op 6 oktober de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag en zal dat opnieuw zonder uit supporters moeten doen Maandagmiddag liet Ajax al in een statement weten niet blij te zijn met de huidige gang van zaken, en in zijn column in De Telegraaf doet directeur Edwin van der Sar er nog een schepje bovenop. Van der Sar is helemaal klaar met het gegeven dat Ajax-fans niet welkom zijn bij uitwedstrijden tegen ADO Den Haag. 

Volgens Van der Sar is Ajax op dit moment ‘een speelbal’ tussen de gemeente Den Haag en de club ADO. ‘Die vormen een soort twee-eenheid. Al een aantal jaren worden de fans van Ajax er nu van weerhouden om hun ploeg in Den Haag te steunen. Maar het staat in de regels van de KNVB en de ECV dat een club kaarten beschikbaar moet stellen aan de bezoekende partij. Ajax biedt elk jaar kaarten aan voor de wedstrijd in de ArenA aan de ADO-supporters, maar die neemt de club niet af’, aldus Van der Sar.

Omdat AZ wegens problemen aan het dak van het eigen stadion tijdelijk is uitgeweken naar het Cars Jeans Stadion, zal de stad de komende periode de supporters van Partizan Belgrado, Manchester United en Astana verwelkomen. ‘Die supportersgroepen, waarvan enkele toch heel fanatiek ook, mogen de hele dag in de stad Den Haag rondlopen en van het openbaar vervoer gebruik maken. Als je weet dat dit wel mag, is het vreemd dat vijf bussen met Ajax-fans te veel zijn.’

‘Ajax heeft dit inmiddels bij de KNVB neergelegd. We willen een uitspraak over deze kwestie, want zo kan het echt niet langer. Ik weet dat er wel eens dingen zijn gebeurd tussen de supportersgroepen, maar ze komen niet meer met elkaar in contact en verblijven in een afgesloten vak in het stadion. Het openstellen van een uitvak voor de bezoekende club is zelfs een licentie-eis. Het is tijd voor de KNVB om hier goed op toe te zien’, aldus Van der Sar.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Goed hoor van Edwin hij moet het aankaarten als discriminatie daar zijn ze nogal gevoelig voor .

Comments are closed.