Sterk Ajax laat winst liggen in topper tegen psv: 1-1

Ajax heeft zondagmiddag de topper tegen PSV niet winnend weten af te sluiten al zag het daar wel lang naar uit. De thuisploeg wist niet te imponeren en kwam dan ook terecht op achterstand door een doelpunt van Promes. Ajax heerste in Eindhoven maar zag Malen uiteindelijk toch nog de 1-1 scoren. Door de puntendeling pakt Ajax wel weer de koppositie in de Eredivisie.

Ajax was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester en zoals veel analisten al hadden laten weten is Ajax op dit moment een beter elftal dan PSV. Ajax kreeg kansen op de openingstreffer en met name Neres was dichtbij de 0-1 maar zijn inzet werd gekeerd door Zoet. PSV kwam er zelden gevaarlijk uit en op slag van rust leek Tadic de openingstreffer te maken toen hij Timo Baumgartl met een knappe actie het bos instuurde en zijn schot uiteindelijk via Zoet over de achterlijn zag gaan.

In de beginfase na rust redde Ajax-doelman André Onana prima op een vrije trap van Ihattaren. Vlak daarvoor moest Zoet aan de andere kant redding brengen op een kopbal van Joël Veltman maar in de 62e minuut was het dan toch raak. Promes opende de score door de bal in de linkerhoek te leggen. De voorsprong was geheel verdiend. Met nog twintig minuten op de klok maakte Donny van de Beek zijn rentree bij Ajax. Het waren zijn eerste speelminuten na zijn blessure die hij een maand geleden opliep in het Champions League-duel met APOEL Nicosia. Ook trainer Van Bommel wisselde en bracht Gakpo in de ploeg en die speelde een hoofdrol bij de gelijkmaker doordat hij Malen een steekbal gaf die de oud-Ajacied achter Onana schoot. In de slotfase leken beide ploegen content met de 1-1 en dat was vooral beschamend voor de thuisploeg die geen moment de wedstrijd kon maken en vandaag in Ajax een veel sterkere tegenstander trof.

PSV – Ajax 1-1 (0-0)

’63 Promes 0-1
’77 Malen 1-1

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 35.000
Gele kaarten: Sadilek (PSV), Blind, Alvarez (Ajax)

Opstelling PSV: Zoet, Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadilek (/76 Boscagli), Rosario, Ihattaren, Hendrix (/76 Gakpo), Bruma, Malen, Bergwijn

Opstelling Ajax: Andre Onana, Sergino Dest, Joel Veltman, Daley Blind, Nico Tagliafico, Edson Alvarez, Quincy Promes, Lisandro Martinez, Hakim Ziyech, Dusan Tadic, David Neres (/69 Donny van de Beek)

Related posts