Ten Hag: ‘Minder frivoliteiten. Meer zakelijkheid en ‘normaal getik’

Erik ten Hag is blij met de start van Ajax in de Champions League. Thuis tegen Lille OSC werd er met 3-0 gewonnen. ‘Het is een fantastisch resultaat, laten we dat voorop stellen. We scoorden geweldige goals. In ons aanvalsspel heb ik héle goede dingen gezien. Het aantal kansen dat we gecreëerd hebben, dat was echt kwaliteit. De tweede goal was een fantastische goal, super uitgespeeld’, aldus Ten hag voor de camera van Veronica. Toch waren er nog de nodige kritiekpunten. Het grootste verbeterpunt was volgens Ten Hag het geduld dat de ploeg op moet brengen, ook na op voorsprong gekomen te zijn.

‘We wilden veel te snel naar de eindfase toe. Dan wordt het een hele open wedstrijd en breng je juist je tegenstander in hun kracht. Je hebt gezien dat zij ook heel veel kwaliteit voorin hebben lopen, heel veel snelheid en techniek. Dan kun je ook afgestraft worden.’

Lisandro Martínez was volgens Ten Hag fantastisch. ‘Hij heeft zijn rol uitstekend vervuld. Hij heeft defensief ontzettend veel ballen onderschept en duels gewonnen, maar hij was ook continu aanspeelbaar. Het verbaast me niet. Hij wordt van wedstrijd tot wedstrijd beter. Hij gaat in zijn rol groeien. Ik weet dat hij daar beter kan en moet.’

Tegen de ervaren jongens heeft Ten Hag gezegd dat ‘er normaal moest worden gedaan’. Minder frivoliteiten. Meer zakelijkheid en ‘normaal getik’. Ook hij roemde doelman André Onana tegen Lille OSC. ‘Hij hield een paar ongelofelijke ballen d’r uit. Dat is fantastisch voor hem, dat hij zich zo kan onderscheiden. Maar wij laten het wel gebeuren dat die kansen ontstaan.’

Related posts

3 Comments

 1. Old Ajax

  Zouets vraagt om een reactie. Hiermee verspeelt ten Hag snel al zijn opgebouwde krediet.
  Ajax = frivool Ajax = risicovol, snel, prachtig getik
  PSV = zakelijk PSV = normaal

  Afgelopen dinsdag hebben de fans genoten van de hoogstandjes. Dat wil een Ajaxfan zien, daarvoor ben je supporter van Ajax.

  Ten Hag bedenk dus dus goed dat je trainer van Ajax bent.

   1. Old Ajax

    wel leuk met hoeveel gemak jij jezelf hier voor lul zet. Chapeau. Daarnaast zie jij dus liever een zakelijk Ajax. Geen Ajax supporter dus. Inhoudelijk reageren is aan jou niet besteed.

Comments are closed.