Sergiño Dest tekent bij tot medio 2022 met optie tot 2023

Ajax en Sergiño Dest hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2021, zo meldt Ajax via de officiële website. De nieuwe verbintenis van de verdediger loopt tot en met 30 juni 2022. In de overeenkomst is voor Ajax een optie voor nog een seizoen opgenomen.

De 18-jarige Dest speelt sinds 2012 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte op 27 juli 2019 zijn debuut in het eerste elftal tijdens de wedstrijd Ajax – PSV (2-0) om de Johan Cruijff Schaal. De verdediger, die als zowel rechtsback als linksback uit de voeten kan, kwam tot nu toe 7 keer uit voor Ajax 1. De in Nederland geboren verdediger heeft Amerikaanse roots. Zijn jeugdinterlands speelde hij ook voor de Verenigde Staten en onlangs maakte hij zijn debuut in Team USA. Zijn stormachtige ontwikkeling was de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter niet onopgemerkt gebleven. Tegen Mexico (0-3) en Uruguay (1-1) begon Dest vanuit de basis. Omdat het nog slechts oefenduels betreft mag Dest ook nog kiezen om voor het Nederlands Elftal uit te gaan komen.

Related posts

1 Comment

Comments are closed.