Gametalk Ajax – SC Heerenveen: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen  op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen. Ajax – SC Heerenveen begint zaterdag om 18:30 uur.

Statistieken
Van de wedstrijd Ajax – SC Heerenveen zijn in de competitie inmiddels 28 edities afgewerkt en daarvan won Ajax er 21, speelde het vier keer gelijk en wist SC Heerenveen drie keer te winnen. Dat laatste gebeurde in 2009 (0-1). Vorig seizoen eindigde Ajax – SC Heerenveen in 4-4 na een 3-1 voorsprong van Ajax. Kik Pierie wist toen nog in het shirt van SC Heerenveen de 4-4 te scoren in de blessuretijd.

Lindhout aangewezen als arbiter
Allard Lindhout is door de KNVB aangesteld als arbiter bij de competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag tussen Ajax en SC Heerenveen. Lindhout zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Van Zuilen en Bluemink. Vierde official is Martens en Van de Graaf is aangesteld als VAR

Van de Beek en Mazraoui missen duel, Tadic vraagteken
Donny van de Beek en Noussair Mazraoui zullen zaterdagavond niet aantreden tegen SC Heerenveen. Van de Beek is herstellende van een hamstringblessure en heeft inmiddels de individuele training hervat. Mazraoui heeft spierklachten overgehouden aan de interland tussen Marokko O23 tegen Mali O23. Tot slot Dusan Tadic die uit voorzorg afgelopen week de interland van Servië tegen Luxemburg liet schieten. Erik ten Hag verwacht dat Tadic kan spelen maar of dat vanaf het eerste fluitsignaal zal zijn is nog onduidelijk. Verder heeft trainer Erik ten Hag Siem de Jong toegevoegd aan de selectie.

Ziyech gaat 200ste duel in Eredivisie spelen
Een primeur voor Hakim Ziyech want uitgerekend tegen zijn oude werkgever gaat Hakim zaterdagavond zijn 200ste Eredivisiewedstrijd spelen. Ziyech scoorde tot nu toe 77 doelpunten en gaf 76 assists in de Eredivisie en dat deed hij achtereenvolgens in het shirt van SC Heerenveen, FC Twente en Ajax.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts