Veltman: ‘Daar kan ik nog wat leren van Daley, hij pakt dat sneller op’

Joël Veltman keerde gisteren tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (0-4 winst) na een afwezigheid van bijna twee jaar weer terug in de basis van het Nederlands elftal. Veltman zegt blij te zijn om weer terug te zijn in Oranje, maar kijkt kritisch terug op zijn eigen spel. Waar Veltman dit seizoen al regelmatig met Daley Blind de centrale achterhoede van Ajax vormde, stonden zij maandag in Tallin als rechtsback en linksback opgesteld. Veltman merkt op dat Blind weinig problemen heeft om te schakelen tussen de verschillende posities. “Daar kan ik nog wat leren van Daley. Ik was nog een beetje onwennig als rechtsachter”, laat hij weten aan de NOS. “Natuurlijk heb ik daar vorig seizoen gespeeld, maar nu heb ik veel centraal gespeeld. Daley pakt dat wat sneller op.”

De 27-jarige verdediger kijkt met een goed gevoel terug op zijn terugkeer bij Oranje. “Dat ik nu weer mag opdraven is een prachtig gevoel. Ik hoef niet meer terug te denken aan mijn blessure. Ik ben fit, ben één van de jongens bij Ajax en nu mocht ik één van de jongens zijn bij Oranje”, vervolgt Veltman, die niet verrast was door zijn oproep. “Ik stond er niet van te kijken. Hij (Koeman, red.) weet wat ik heb laten zien als rechtsachter, dus hij weet wat hij aan me heeft. Maar het is wel extra lekker dat ik mocht spelen. Het is heerlijk als je dat shirt weer aan hebt. Ik verwachtte niets, maar je hoopt natuurlijk wel. Als je dan je naam ziet staat, komen er mooie gevoelens naar boven”, aldus Veltman tegen Voetbal International. “Op dit moment gaat het alleen maar goed. Ik heb nu weer bij Oranje mogen zitten, mogen opsnuiven hoe het hier is. Uiteindelijk heb ik gewoon een prima voldoende voor de hele week gescoord.”

Related posts

5 Comments

 1. Litmanen

  Heel veel respect voor deze Godenzoon, kind van de club. Veel pech gehad, maar ondanks twee kruisband blessures gewoon weer op topniveau teruggekomen.
  Onder Bosz altijd eerste keus en een geweldig seizoen gedraaid. Ten Hag koos wat mij betreft ten onrechte voor Mazraoui.

 2. Indojood

  Als ik een Veltman fanboy was zou ik vooral Ten Hag bedanken. Een andere trainer had hem waarschijnlijk laten gaan.

 3. Old Ajax

  Veltman geeft perfect aan dat hij al een tijd stil is blijven staan in zijn ontwikkeling. Knappe zelfkennis. Hij mag zijn handjes dicht knijpen dat hij nog bij Ajax mag blijven. Aardige back-up maar geen vaste basis speler meer. Dat hij weer in het Nederlands elftal stond geeft meer het gebrek aan beter aan op dit moment op rechtsback. Dest moet maar snel beslissen.
  Heeft nooit top niveau gehad en zal het nooit halen.

Comments are closed.