Markerink verzekert: ‘De ArenA is absoluut veilig’

De Johan Cruijff ArenA is ‘absoluut veilig’. Dat verzekert de algemeen directeur van de Johan Cruijff ArenA; Henk Markerink, in gesprek met BNR Nieuwsradio. Markerink zegt geschrokken te zijn van de gebeurtenissen in het stadion van AZ – waar een deel van het dak instortte – en om die reden keek hij direct binnen de eigen organisatie hoe het is gesteld met het periodieke onderhoud.

Markerink zegt het ontzettend triest te vinden voor AZ, maar het heeft wel iedereen wakker schudt. Het waarborgen van de veiligheid van de 55.000 mensen in het stadion is het belangrijkste, aldus Markerink. ‘Wij controleren periodiek. Dat is onderdeel van het onderhoudsprogramma. We kijken daarbij niet alleen naar het dak, maar ook de tribunes en de rest van de hele constructie. De Arena is absoluut veilig.’

In de Johan Cruijff ArenA vinden regelmatig ook andere evenementen plaats zoals concerten. ‘Er wordt best veel met de dakconstructie gedaan, ook rondom concerten. Constructeurs, brandweer en de verschillende bouw- en woningdiensten kijken daar elke keer naar. Iedereen kijkt continu mee.’

Related posts

3 Comments

  1. a.p.

    AZ stadion was ook veilig verklaard. Ik hoop wel dat de Johan Cruijff Arena wel veilig is. Ik moet er niet aandenken dat de 2e ring op mijn hoofd terecht komt. Tijdens de wedstrijden maar niet denken en maar vertrouwen hebben in mijnheer Markerink.

Comments are closed.