Marco van Basten komt met biografie

Voormalig Ajax-spits- en Ajax-trainer Marco van Basten komt in december 2019 met een biografie, zo maakt zijn uitgever, Lebowski, donderdagochtend bekend. In de biografie, die de naam Basta draagt vertelt Van Basten over zijn jeugd en familie, Ajax, het EK in 1988, de gekte in Italië en het pijnlijke verhaal van zijn enkel. Verder vertelt ‘San Marco’ over ‘onvoorstelbare financiële ellende’, zijn relatie met Johan Cruijff en zijn periode als trainer.

Het boek is geschreven door journalist en schrijver Edwin Schoon, ‘Ik voel dat dit een goed moment is om mijn verhaal te vertellen. Mijn waarheid. Het verhaal dat ik nog nooit verteld heb. Ik zal ook niemand sparen. Mezelf zeker niet. De tijd is rijp’, aldus Van Basten.

Van Basten moest op dertigjarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan zetten vanwege een aanhoudende enkelkwetsuur. Na enige jaren in de anonimiteit keerde de voormalige spits als jeugdtrainer terug bij Ajax. Kort daarna volgde het bondscoachschap van Oranje. Als clubtrainer was hij actief bij Ajax, sc Heerenveen en AZ. Tot oktober was de tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar als hoofd technische ontwikkeling verbonden aan de FIFA.

Related posts

10 Comments

  1. KBouter

   Inderdaad..Basten een geweldige voetballer, maar moet zover mogelijk van het betaalde voetbal wegblijven!!

  2. De Nees

   Niemand wordt gespaard…ben benieuwd d’r valt natuurlijk genoeg te onthullen. WK 90, relatie met Cruijff, trainer van Ajax, fluwelen revolutie..om maar wat te noemen.

 1. Indojood

  Is the Big Lebowski zijn uitgever? The Dude.

  Serieus, hij heeft twee keer verraad gepleegd naar Jopie terwijl Jopie hem altijd gesteund en beschermd heeft.

 2. Old Ajax

  Hoop dat het een flink dik boek is en dat ik het als kerst kado krijg.
  Heb ik in ieder geval dankzij Marco een warme winteravond hier. Zal goed fikken denk ik. Nee: als mens mag ik Marco niet. Als voetballer prima.

Comments are closed.