Dolberg geeft toelichting op vertrek: ‘Toen drong het tot mij door dat er dingen waren veranderd’

Kasper Dolberg vertrok vorige week bij Ajax om zijn geluk te gaan beproeven bij OGC Nice. De spits laat in gesprek met Midtjyllands Avis weten dat hij voor de zomer nog had besloten in Amsterdam te blijven, maar dat de situatie rap veranderde, onder andere ook vanwege het contractbeleid bij Ajax.

“Als je niet speelt, ga je nadenken over iets nieuws. Maar er is nog een groot verschil tussen het denken en beslissen. Voordat ik op vakantie ging, had ik een gesprek met de leiding van Ajax. Ik had het gevoel dat we een goed gesprek hadden gevoerd. We waren het allemaal erover eens dat ik zou blijven. Ze overtuigden mij dat dit het juiste was voor mij.”

Na zijn zomervakantie veranderde de situatie, aldus Dolberg, die veranderingen zag plaatsvinden bij Ajax die niet in zijn voordeel uitpakten. “De belangrijkste reden was dat Ajax verlengde met enkele spelers van wie ze hadden verwacht dat ze zouden weggaan”, aldus de Deen. “Uiteindelijk was het een mix van onderbuikgevoelens en de gesprekken die ik met de club heb gevoerd.”

Dolberg begon het seizoen in de basis bij de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Hij scoorde in dat duel, maar raakte vervolgens geblesseerd. De aanvaller kreeg daarna naar eigen zeggen geen echte kans meer maar besloot ook niet meer de strijd aan te gaan voor een basisplaats. “Ik zag mezelf niet in de basisopstelling terug. Toen drong het tot mij door dat er dingen waren veranderd en dat het het beste was om iets nieuws te vinden.”

Related posts

5 Comments

 1. Charka53

  Dat er dingen veranderen is normaal maar als je zelf de strijd op geeft om je plek terug te krijgen in het eerste ben je niet uit het goede hout gesneden om in de top te voetballen , jammer je behoren zo goed bij ons .

 2. Ajax 1

  In het veld ook niet de mentaliteit om het te halen. Goede speler, maar als hij zich nou eens boos zou maken, had hij het gemaakt.

 3. Slingertje.

  Hij moet de hand eens in eigen boezem steken.
  Maar dat doen voetballers niet want het ligt altijd aan een ander.
  Als je niet presteert beland je op de bank of tribune en moet je je plek zien terug te verdienen door wel goed te presteren op de trainingen.

 4. Litmanen

  Jammer, een groot talent die de eerste spits zou worden. Dat hij kan voetballen hebben we allemaal gezien, maar blijkbaar zit er niemand in de staf die hem vertrouwen geeft, of althans, langer dan twee weken.

Comments are closed.