Van Gaal: ‘Tadic is voor mij de voetballer van het jaar’

Louis van Gaal is het niet eens met de verkiezing van de voetballer van het jaar waarin Matthijs de Ligt de gouden schoen greep, Frenkie de Jong als tweede eindigde en Dusan Tadic de bronzen schoen in ontvangst mocht nemen. ‘Ik vind dat wel verrassend’, aldus Van Gaal tegenover FOX Sports.

‘Tadic heeft zich echt laten gelden en met 28 doelpunten werd hij topscorer van de Eredivisie. Hij heeft heel veel doelpunten gemaakt, assists gegeven, neemt ook zijn verantwoordelijkheid en daarnaast is hij een creatieve en een bepalende voetballer. Allemaal leuk en aardig dat Matthijs één is en Frenkie de Jong twee, maar ja… Ik vind verkiezingen altijd appels met peren vergelijken. Je kunt Matthijs de Ligt niet met Frenkie de Jong vergelijken en Frenkie de Jong niet met Tadic. Het zou in mijn ogen eerlijker zijn om per positie de beste te kiezen. Maar het zijn natuurlijk wel Nederlanders die benoemd zijn’. Natuurlijk kwam ook nog even de afwezigheid van Erik ten Hag ter sprake en daarin was Van Gaal ook duidelijk. ‘Ja, ik heb die beslissing ook steeds genomen en de geschiedenis herhaalt zich. Ik ben hier omdat ik een aantal spelers wat moet uitreiken en daarom doe ik dat, maar anders was ik hier ook niet geweest’.

Bron: Fox Sports

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Wat van Gaal vindt is niet relevant ik vind dat Matthijs de prijs verdient , als je op zo’n jonge leeftijd je zo presenteert in en buiten het veld ben je gewoon een nummer één en de prijs had ook naar Frenkie of Dosan kunnen gaan.

  2. De Nees

    Hadden alle 3 nummer 1 mogen zijn, boeit mij niet wie eigenlijk allen klasbakken. Het is appels met peren vergelijken, maar van Gal de goochemert doet z’n eigen argument te niet door dan toch Tadic te noemen.

Comments are closed.