Transfermarkt gesloten: Tijd om de balans op te maken

Afgelopen nacht is de Nederlandse transfermarkt gesloten. Tijd dus om de balans op te maken. Bij Ajax geen transfers meer op de slotdag. De Nederlandse clubs hebben in de zomerse transferwindow een nieuw record gevestigd. In totaal maakten 670 spelers een transfer van, naar of binnen Nederland; dat zijn er 22 meer dan in het voormalige recordjaar, 2017 (648). De meerderheid van de transfers in deze zomer bestaat uit binnenlandse transfers (260). 177 spelers verruilden Nederland voor een buitenlands avontuur en 233 spelers bewandelden de omgekeerde weg.

Ajax ontving deze transferzomer meer geld dan er werd uitgegeven. Vooral door de verkoop van Frenkie de Jong (75 miljoen FC Barcelona), Matthijs de Ligt (70 miljoen Juventus) en Kasper Dolberg (20 miljoen OGC Nice). Ajax kreeg van alle Nederlandse club het meeste geld binnen uit transfers en gaf ook het meeste geld uit. Quincy Promes – hij maakte voor 15,7 miljoen euro de overstap van Sevilla naar Ajax – is de duurste aankoop van een Eredivisie-club deze zomer. Vooral opvallend is dat Donny van de Beek, die nadrukkelijk in de belangstelling stond van Real Madrid, toch blijft.

Nieuw: Kjell Scherpen (FC Emmen), Kik Pierie (sc Heerenveen), Razvan Marin (Standard Luik), Lisandro Martínez (Defensa y Justicia), Benjamin van Leer (NAC Breda, was verhuurd), Siem de Jong (Sydney FC, was verhuurd) Quincy Promes (Sevilla FC), Bruno Varela (Benfica, gehuurd), Edson Álvarez (Club America), Alex Méndez (SC Freiburg), Juan Castillo (Chelsea, gehuurd).

Vertrokken: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Maximilian Wöber (Sevilla FC, optie tot koop gelicht), Azor Matusiwa (FC Groningen), Daley Sinkgraven (Bayer Leverkusen), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Robin Schouten (NAC Breda), Sebastian Pasquali (Western United), Navajo Bakboord (Heracles Almelo), Eros Maddy (FC Utrecht), Teun Bijleveld (Heracles Almelo), Dennis Johnsen (PEC Zwolle, verhuurd), Ché Nunnely (Willem II), Kostas Lamprou (Vitesse), Vaclav Cerny (FC Utrecht), Matthijs de Ligt (Juventus), Rasmus Kristensen (Red Bull Salzburg), Sven Botman (sc Heerenveen, verhuurd), Lasse Schöne (Genoa CFC), Kasper Dolberg (OGC Nice), Dani de Wit (AZ), Lisandro Magallán (Deportivo Alavés, verhuurd).

Related posts

1 Comment

  1. Stimi

    Lekker opgeruimd, diepe buiging voor Marc.
    Wel jammer dat er geen creatieve middenvelder is aangetrokken, zoals een Davey Propper. Nu bouwen aan een team en automatismen, dan wederom prijzen pakken en knallen in de CL!!!!!! Op naar de 35-ste

Comments are closed.