‘Bij De Telegraaf de gedachte dat bij Ajax alleen maar Amsterdammers en Ajacieden horen te werken’

Erik ten Hag ontbrak maandagavond op het feest van het Voetballer van het Jaar-gala. De trainer van Ajax had geen zin om ‘gezellig te doen met mensen die suggestief zijn’, waarmee hij doelde op De Telegraaf. Het dagblad organiseert het voetbalgala, in samenwerking met de spelersvakbond en de Eredivisie-clubs, en is tevens de krant die Ten Hag al geruime tijd negatiief probeert neer te zetten.

Afgelopen week probeerde De Telegraaf en ook Johan Derksen nog onrust te zaaien door te suggereren dat vooral Ziyech en Tadic ontevreden zouden zijn over de technische staf van Ajax. Ziyech verwees dat verhaal al direct naar het rijk der fabelen. Beide spelers verlengden ondanks hun contract nog terwijl toen deze staf allang actief was.

Supporters steunen Ten Hag. Zo liet afgelopen zondag, tijdens de wedstrijd tegen Sparta, het uitvak zich horen over journalist Valentijn Driesen van de ochtendkrant.

Volgens NOS-voetbalcommentator Frank Wielaard handelt De Telegraaf bewust, zo verteld hij bij NPO Radio 1. “Ze houden bij De Telegraaf van dit soort journalistiek. Ajax is een Amsterdamse club. Veel mensen hebben daar de gedachte bij dat daar alleen maar Amsterdammers en Ajacieden horen te werken. De Telegraaf heeft veel contact met een groep binnen de club met die gedachte.”

“Peter Bosz vonden ze in het begin ook niets”, benadrukt Wielaard. FOX Sports-commentator Leo Driessen wijst erop dat een Ajacied als Marcel Keizer ook veel kritiek kreeg. “Er zat bij hem al een mes in zijn rug, maar toen won hij plots vijf wedstrijden op rij.” Wielaard: “Maar dat kwam destijds meer vanuit de club. Het afgelopen seizoen van Ajax onder Ten Hag was zo goed dat het ongeloofwaardig wordt als je enorm kritisch op hem bent.”

Driessen denkt ook dat het te maken kan hebben met de presentatie van de trainer. “Het is en blijft een bot, eigenwijs boertje als je dat erin wilt zien. Het is verleidelijk om daar steeds over te beginnen. Er is genoeg om op te merken, maar niet om aan te merken. Ik vind de kritiek van De Telegraaf laakbaar.” Driessen stelt dat de journalisten nu aan het zoeken naar zaken om Ten Hag aan te pakken. “En dat is niet eerlijk.”

Volgens Arjan Schouten van het Algemeen Dagblad trekt Ten Hag er zich er niet veel van aan. “Hij is wars van mediaspelletjes”, vertelde de journalist van het Algemeen Dagblad. “Het is gewoon een eigenwijze Tukker die zijn eigen ding doet en dat moet hij ook lekker doen.” Driessen: “Kritiek is ook inherent aan het trainer zijn bij een topclub. Zelfs Rinus Michels was op het eind impopulair bij Ajax.”

Related posts

6 Comments

  1. Indojood

    Bij Ajax horen mensen te werken die de Cruijff-visie uitdragen en toepassen. Waar ze vandaan komen is niet relevant. Dus mensen als Wim Jonk (Volendam) en Peter Bosz (Apeldoorn) meer dan welkom en Amsterdammers als Van Gaal en ook Andries Jonker mogen wegblijven.

  2. Valentino

    Goed dat ten Hag niet gegaan is. Wel weer typisch dat Driessen vandaag weer zijn zielige gezeik tegen ten Hag door zet.

  3. Charka53

    Dat de journalistiek een trainer van en club er uit wil hebben blijven ze met onzin strooien zolang het bestuur en de spelers en natuurlijk ook de supporters achter de trainer staan blijf hij gewoon bij de club , maar laten we wel eerlijk blijven een groot deel van ons zagen Haggie ook niet zitten dus een trainer blijft een doelwit.

Comments are closed.