Nederland doet goede zaken op UEFA-coëfficiëntenlijst

Niet alleen Ajax maar het hele Nederlandse voetbal heeft een heerlijk Europees weekje achter de rug. Ajax plaatste zich voor de groepsfase Champions League. Dat leverde Nederland als land 4 bonuspunten op op de UEFA-coëfficiëntenlijst. In totaal 5 punten met toedoen van Ajax dus. Daardoor verdienden ‘we’ in een klap 1 heel dik punt. Aangezien alle verdiende punten worden gedeeld door 5, omdat Nederland ooit met 5 clubs Europa in ging (FC Utrecht).  Nederland  Daarnaast hebben AZ, Feyenoord én PSV een ticket bemachtigd voor de groepsfase van de Europa League.

Nederland mag daarnaast door de zeges van Feyenoord en PSV nog 0,4 punten bijschrijven. Ook AZ pakte – zij het na blessuretijd – nog 0,2 punten voor Nederland. In totaal sprokkelden ‘we’ dus 1,6 punten bij elkaar deze week!

Het aantal punten van Nederland vóór deze week: 28.750
Het aantal punten van Nederland ná deze week: 30.350

Wat deed de concurrentie?
Concurrent Oostenrijk (12e op de lijst net onder Nederland) zag LASK Linz verliezen voorr de 2e keer van Club Brugge en bereikte daarom niet de groepsfase van de Champions League. Zij liepen dus de bonus mis en pakte door de nederlaag geen enkel punt.

Turkije (10e op de lijst net boven Nederland) had geluk want Trabzonspor kwam heel goed weg. De ploeg won vorige week met 1-3 van AEK Athene, maar ging in eigen huis met 0-2 onderuit. Daardoor plaatsten ze zich uiteindelijk wel net voor de groepsfase van de Europa League. Puntjes voor de coëfficiëntenlijst verdiende Trabzonspor niet gisteravond.

Oekraïne, de nummer 9 van de lijst heeft alleen het onbekende Zorja Luhansk. Zij speelden gelijk (2-2) tegen Espanyol, maar doordat de heenwedstrijd verloren was zijn zij dus uitgeschakeld. Wel pakten ze nog 0,1 punt voor Oekraïne.

België, nummer 8 op de lijst had, net als Nederland, een prima week. Club Brugge won én plaatste zich voor de groepsfase Champions League. Dat leverde een dik punt op. Daarbij kwam een gelijkspel van AA Gent, dat zich wel wist te plaatsen voor groepsfase Europa League, wat nog 0,1 punt opleverde. Daardoor krijgt België er 1,1 punt bij.

Zo zag de stand er vóór deze week uit:
8. België: 32.600
9. Oekraïne: 30.600
10. Turkije: 30.400
11. Nederland: 28.750
12. Oostenrijk: 28.525

Zo ziet de stand er NU uit:
8. België: 33.700
9. Oekraïne: 30.700
10. Turkije: 30.400
11. Nederland: 30.350
12. Oostenrijk: 28.525

Related posts

13 Comments

 1. Indojood

  Over een paar jaar is er de Super League, wij zitten er bij en dan hebben we de rest van NL niet meer nodig.

   1. De Nees

    Dat willen de grote clubs, onderling besproken paar jaar geleden maar dan moet Ajax in europa wel harder op de deur kloppen vandaar de omslag in ons aankoop- en salarisbeleid afgelopen 2-3 jaar. Ajax moet het knappe gezicht worden van de Super League, tsja…kan ze geen ongelijk geven wij hebben nou eenmaal een mooie toet.

  1. Secondant

   De Super League waar we voorgoed in de marge zullen spelen. Plus ontzettend veel wedstrijden voor de katzekut. Nee, dank je.

   1. Indojood

    Blijf jij lekker naar kakkies-pisvee kijken en al die andere katzekut potjes. Ajax hoort elk jaar te spelen tegen Real, Barca en Bayern, het gaat gebeuren dan kan je er beter bij zijn.

    1. Finidi

     Zo is dat ,laten we eerlijk zijn zeg zon grote europese league is toch geweldig man ipv alleen hollandse clubs op kunstgras nb, belachelijk gewoon. En hoezo in de marge Secondante? Ging toch redelijk vorig seizoen of niet, gaat om hoe speelt en niet altijd hoeveel geld je uitgeeft en dan nog met je kont in je eigen strafschopgebied blijft hangen, die tijd is geweest!

  1. ems

   Oekranie heeft Shaktar en Turkije heeft Galatasaray in CL, de vraag is hoeveel teams uit die landen in de EL zitten. De tekst hierboven suggereert slechts 1 nl uit Turkije. Als de andere 3 nu wat potjes winnen in de EL en wij in CL zijn we deze landen zo voorbij.

Comments are closed.