Jong Ajax in bizarre wedstrijd met 3-2 te sterk voor Almere City

Jong Ajax heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Almere City met 3-2 gewonnen maar daar had de ploeg zeker niet op gerekend. Het elftal van trainer Van der Gaag stond zelfs na negentig minuten met 1-2 achter en door een werkelijk bizarre slotfase bleven de drie punten in Amsterdam.

De bezoekers uit Almere kwam na een half uur op voorsprong en dat was vooral aan Jong Ajax te danken want de Ajacieden speelden slordig. Trainer Van der Gaag moet in de rust harde woorden hebben gesproken want in de tweede helft kreeg Jong Ajax wel meer grip op de wedstrijd en het was Traoré die negen minuten voor tijd de 1-1 scoorde. Dat was tevens de aanzet voor een bizarre slotfase, want nadat Venema in de 91ste minuut de 1-2 scoorde leek de wedstrijd gespeeld, Niets was minder waar want Noa Lang scoorde de 2-2, Almere City kreeg daarna een rode kaart en in de 95ste minuut schoot Ekkelenkamp ook nog eens de 3-2 tegen de touwen. Ondanks de slordige wedstrijd waren de laatste tien minuten geweldige reclame voor het voetbal, met gelukkig de eerste thuisoverwinning voor Jong Ajax.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Ter Heide (72. Q. Timber), J. Timber, Pierie, Kemper, Ekkelenkamp, Gravenberch, Jensen (59. Mendez), Kühn (72. Taylor), Traoré, Lang