Ajax bevestigt overgang De Wit naar AZ

Gisteren werd al bekend dat Dani de Wit per direct vertrekt naar AZ. Ajax heeft de transfer zojuist officieel bevestigd. Ajax schrijft op Ajax.nl dat men overeenstemming heeft bereikt met de Alkmaarse club. Bij Ajax had de middenvelder nog een contract tot medio 2021.

Volgens De Telegraaf krijgt Ajax een transfersom van zo’n twee miljoen euro voor De Wit. Ajax maakt geen melding over de hoogte van de transfersom. De Wit speelde sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 25 februari 2018 maakte hij tijdens het thuisduel met ADO Den Haag (0-0) zijn debuut in het eerste elftal. In totaal speelde hij 13 duels in Ajax1.

De Wit zelf zegt blij te zijn met zijn transfer naar AZ. ‘Dit voelt hartstikke lekker en ik heb er veel zin in’, zo zegt hij op AZ.nl. ‘AZ is een heel grote club, daar wil je graag voor tekenen. We willen dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen in de Eredivisie en zo ver mogelijk komen in Europa’, aldus de middenvelder, die gisteravond zag dat AZ door een 1-4 winst op Royal Antwerp zich wist te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. ‘Ik zat thuis vol spanning op de bank met mijn vriendin. Het was uiteindelijk toch nog juichen, toen die mooie goal van Stengs binnen viel. We zijn allemaal blij met de overwinning.’

Directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ is blij met de komst van De Wit. ‘We verwachten dat hij een belangrijke rol gaat spelen voor onze club. Dani is een middenvelder met diepgang, spelinzicht en scorend vermogen. Daarbij is dit een jongen met een geweldig karakter, die daarmee een voorbeeld kan zijn voor andere spelers.’

Related posts