Ten Hag vol lof: ‘Positie wisselingen zijn goed bevallen’

Ajax trad in de returnwedstrijd tegen APOEL Nicosia aan met een flink aantal spelers op een andere positie. Zo speelde Daley Blind vanwege zijn voetballende vermogen vanuit de verdediging en stond Lisandro Martínez op het middenveld naast nieuweling Alvarez. Ziyech speelde op 10, de plek van Van de Beek en Neres was daardoor rechtsbuiten. ‘De positiewisselingen zijn goed bevallen. We wilden het voetbal aan de gang krijgen. De eerste pass van achteruit moet goed zijn, dat heeft Blind uitstekend ingevuld. Ook op het middenveld is het wegvallen van Van de Beek geweldig opgevangen. Ze hebben hun verantwoordelijkheid genomen’, aldus Erik ten Hag.

‘Martínez kan ook uitstekend op het middenveld, al is er nog veel lucht naar boven. Of het voor herhaling vatbaar is? We kunnen hierin variëren. Afhankelijk van de tegenstander kijken we waar we ze pijn kunnen doen. Dat Daley er vandaag helemaal stond en vorig jaar ook op dit niveau leek me duidelijk’, zo licht Ten Hag zijn keuzes toe. Ook over Edson Álvarez en Hakim Ziyech is Ten Hag zeer te spreken. ‘Álvarez groeide in de wedstrijd. Het was mooi om te zien hoe ze met elkaar bezig waren op het middenveld. Het stond organisatorisch gewoon uitstekend. Ook aan Hakim een groot compliment. Hij was de sterkhouder en gaf leiding. Voetballend leed hij weinig balverlies en op bepaalde momenten was hij creatief en beslissend.

‘We hadden totale controle en hebben gedomineerd. Maar het verschil was heel lang één. Ze hoefden maar een mogelijkheid te krijgen… Maar de ploeg heeft niets toegelaten en was georganiseerd en gefocust’, vertelt Ten Hag na afloop.

Ten Hag is ontzettend trots nu Ajax voor het tweede jaar op rij via de voorrondes het hoofdtoernooi van de Champions League heeft bereikt. Daarnaast vindt de oefenmeester dat Ajax voetballend stappen heeft gemaakt. ‘Dat we er weer staan is toch uitzonderlijk. Het komt niet zo vaak voor dat een Nederlandse ploeg via de kwalificatie in de Champions League komt en wij doen het voor het tweede jaar achtereen. Een groot compliment aan de ploeg, er zit een geweldige mentaliteit en spirit in de ploeg’, zegt Ten Hag bij Ziggo Sport. Hij is blij met de manier waarop de wedstrijd werd aangepakt. ‘Zeker na vorige week. We hebben vandaag voetballend een stap voorwaarts gezet.’

Related posts

14 Comments

 1. Ajax 1

  Zeker complimenten, ook aan ten hag, want waarom hij zi weinig krediet heeft, snap ik echt niet. Ik geniet v dit ajax ook weer, zeker tweede helft

   1. Ajax 1

    Is toch even zoeken begin seizoen. Iemand kan het op de training lekker doen, maar in wedstrijden moet het echt groeien. Daarom baalde ik dat de wedstrijd afgelopen weekeinde niet door ging. Belangrijker om nu te spelen dan alleen te trainen volgens mij

   2. Litmanen

    Inzicht?
    Twee voorstoppers op het middenveld, Ziyech op 10 waar hij eeuwig mislukt is, tja, alleen de verdediging was logisch, de rest een ongeorganiseerde bende.
    In de poule fase wordt je gesloopt op deze manier.
    Zeker met deze tegenstanders.

    1. Old Ajax

     De beste man van de wedstrijd weet jij alsnog neer te sabelen. Een volgepakt stadion ging vooral in de 2e helft uit zijn dak. Iedereen, op de tribune en voor de tv zag een gepassioneerd Ajax. Kranten zijn vol lof en jij, jij ongelooflijke tering typus takke tering pokke doorgefokte randdebiel hebt het over een ongeorganiseerde bende. Wat ben ik blij dat het morgen de 30e is maar wat vind ik het jammer dat ik je nooit op je bek heb mogen timmeren. Maar …… ook jij bent welkom op Sark, meer dan welkom zelfs.

     1. Litmanen

      kusje.
      Denk maar eens terug aan mijn mening in de groepsfase.
      Met dit soort opstellingen graaft Ten Hag zijn graf.
      Tegen die veredelde amateurs hadden ze het verrekt moeilijk.
      Kijk even naar wat ons te wachten staat. Zelfs Lille is drie keer zo goed als die Cyprioten.
      Jouw vriendje ging na de 2-0 onmiddellijk over op show voetbal. Er kwam geen serieuze bal meer van zijn voeten.
      Dat gold ook voor Neres.
      En dat op mijn rammen. Man je hebt werkelijk geen idee tegen wie je het hebt.
      Misschien had je een kans met je vriendjes hier. Jij alleen had ik van mijn schoenen geveegd op een stoeprand.
      Als een platgetrapte hondedrol.
      Dag schatje, tot nooit.

     2. Old Ajax

      Die 2-0 was in de 80e minuut idioot. 80 minuten prachtig voetbal van hem. Zoveel inzet dat hij kramp kreeg. Vwb de stoeprand …… jij durft niet, nooit. Je bent een schijtluis. Tot ooit.

 2. FrankiC

  Positiewisselingen nog wat fine tunen:
  – van de Beek op 6 naast Martinez
  – Alvarez CV naast Blind.
  Klaar is kees.

  1. ajacied078

   ik zou martinez naast blind zetten en alvarez midden. vind alvarez voetballend sterker dan martinez. al heeft martinez wel een heerlijke strakke pass. wordt een leuk seizoen hoop ik. lekker vol middenveld met veel keuzes.

  2. De Nees

   Goed dat Ajax dit MV in de hoge hoed heeft. Soms moet je op resultaat spelen, in de wedstrijd een versnelling terug. Spurs thuis? ik noem maar wat…

 3. a.p.

  helemaal met Ten Hag eens. Het kan nog beter vooral wat het scoren betreft , maar de basis is goed Succes mannen ook ik heb er zin in!

 4. J18

  Nu wel iets om over na te denken: Laat je Ziyech op 10 staan of zet je daar Donny straks weer neer. Ziyech was daar in de vrije rol de absolute uitblinker gisteren, terwijl het ook de beste positie is van Van de Beek. Als Donny bijvoorbeeld op de plek van Alvarez kan spelen en Alvarez op de plek van Veltman kan spelen lijkt mij dat ideaal. Spelen ze alleen beiden niet op hun favoriete positie.

Comments are closed.