Kranten lovend over Ajax: ‘Dominant en volkomen verdiend gewonnen’

Ajax plaatste zich woensdagavond voor de groepsfase van de Champions Leaguedoor in de eigen Johan Cruijff ArenA met 2-0 van APOEL Nicosia te winnen. De Nederlandsekranten zijn de ochtend na de overwinning vol lof over de prestatie en het spel van Ajax. Daarnaast ook complimenten over de keuzes van Ten Hag.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat het dominante Ajax ‘met het mes op de keel’ volkomend verdiend heeft gewonnen. “De wedstrijd zelf heeft woensdagavond alles weg van een omsingeling, met elf Cyprioten die als een stel loopgraafsoldaten het eigen doel verdedigen, diep teruggeduwd op eigen helft. Slechts met wilde trappen naar voren bereikt APOEL de vijandelijke helft. Geen enkele Cypriotische speler ziet voor rust het oogwit van keeper André Onana.”

“De trainer toonde in de periode, waarin ‘houvast’ en ‘zekerheid’ vaak de toverwoorden zijn, moed door zijn niet functionerende elftal van een week geleden op acht (!) posities te wijzigen”, schrijft De Telegraaf die verder stelt dat Ajax door het bereiken van de groepsfase van de Champions League bijzonder goede zaken doet, ook met het oog op de toekomst. “De marktwaarde van de Ajacieden schiet omhoog, Ajax scoort bij de Europese topclubs bonuspunten met het oog op de (eventueel) in 2024 te starten Super Champions League en op commercieel gebied gaan nóg meer deuren open. Dat de Amsterdammers op de UEFA-coëfficiëntenlijst voor Nederland goede zaken doen, is een prettige bijkomstigheid”, aldus de krant van wakker Nederland.

De Volkskrant heeft het vooral over Hakim Ziyech tegen APOEL aan. “Wat moet het een genot zijn om een bal te kunnen trappen zoals Hakim Ziyech de kunst beheerst. Achteloos, over veertig, vijftig meter. Diep of breed. Pjoew, als een streep door het zwerk, of anders juist vol gevoel, spelend met de zwaartekracht. Hoe Ziyech, voor de gelegenheid optredend als klassieke spelmaker, de vrije trappen voorlegde waaruit Ajax scoorde, was echt schitterend.”

Het Parool is eigenlijk de enige krant die kritisch is. De tandem Alvarez en Lisandro Martinez, hoewel de twee spelers prima speelden, is volgens deze krant niet voor herhaling vatbaar, omdat ze geen typische Ajax-middenvelders zijn. “Te weinig vernuftig. De aanvallers werden niet snel en kundig gevoed door die twee, waardoor het defensieve blok van APEOL heel lang overeind bleef. Nee, apart van elkaar kunnen ze best op het middenveld spelen, vanwege hun duelkracht en onverzettelijkheid, maar niet samen. Twee balafpakkers op het middenveld is te veel.

Related posts

11 Comments

 1. Indojood

  Gegeven de omstandigheden prima gedaan. We zijn niet in de problemen geweest en hebben ons geplaatst. Daar ging het om. Nu kunnen we verder ontwikkelen naar de beste basiself.

     1. Yindi02

      En eveneens belangrijk: Nietmanen puzzelt zich kapot iets negatiefs te vinden over Hakim. Lukt niet. Ik heb genoten van hem. Was weer aardig op dreef. Passen over meer dan 30 meter op de stropdas!! Zo gaaf!!

     2. Yindi02

      Hakim was ook echt wel op. Heeft heel wat meters gemaakt die gast. Mooi ook die koren door de JC Arena.

 2. J18

  Behalve MEDIAPARTER Telegraaf, die wilde wederom eens negatief doen en Ten Hag in een slecht daglicht plaatsen.

 3. Ajaxfoort

  Dominant waren ze. Ik weet echter niet of dat nou zo’n groot compliment is. Apoel was gewoon zwak.

Comments are closed.