Ajax verslaat APOEL en bereikt groepsfase Champions League

Ajax heeft vanavond met 2-0 gewonnen van APOEL Nicosia maar net als vorige week op Cyprus ging het allemaal vrij moeizaam. Vlak voor rust scoorde Alvarez de openingstreffer. Erik ten Hag sleutelde flink aan zijn opstelling, ten opzichte van de heenwedstrijd op Cyprus. Alleen André Onana, Nicolás Tagliafico en Joël Veltman stonden op exact dezelfde positie als vorige week.

APOEL kroop net als vorige week in zijn schulp en het was aan Ajax om de muur te slechten en dat leek na het eerste fluitsignaal nog een aardige klus te worden. De ploeg uit Cyprus kwam niet tot opbouwen maar ook Ajax wist de opening niet te vinden. Vlak voor rust was het echter wel raak. Een scherpe vrije trap van Ziyech werd door Alvarez in het doel gekopt en Ajax kon gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft leek Ajax op 2-0 te komen want het was Klaas-Jan Huntelaar die de bal uit een kluts keihard onderkant lat kopte en de bal was volgens scheidsrechter Zwayer de lijn gepasseerd. Echter greep de VAR in en uit de beelden bleek dat Veltman met zijn grote teen buitenspel stond. Aan de overzijde werd ook een treffer van APOEL afgekeurd vanwege buitenspel. Tadic maakte tien minuten voor tijd de bevrijdende tweede Ajax-goal en zorgde zodoende voor een golf van opluchting in de warme Arena. De loting vindt morgen (donderdag) plaats, tussen 18.00 en 19.00 uur. Ajax zit in pot 2 en treft ’op papier’ dus twee mindere tegenstanders.

Ajax – APOEL Nicosia 2-0

’43 Alvarez 1-0
’80 Tadic 2-0

Scheidsrechter: Zwayer (Dui)
Toeschouwers: 53.103
Gele kaarten: Alvarez, Veltman (Ajax), Mihajlovic, Merkis, Souza, Jakolis, Joaozinho, Bezjak (Hapoel)

Opstelling Ajax: Andre Onana; Sergino Dest, Joel Veltman, Daley Blind, Nico Tagliafico; Lisandro Martinez, Hakim Ziyech (/87 Dani de Wit), Edson Álvarez (/89 Razvan Marin),  David Neres; Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar

Opstelling APOEL Nicosia: Belec; Matic (/78 Hallenius), Iaonnou, Merkis, Joaozinho, Souza; Mihajlovic, Bezjak, Jakolis (/64 De Vincenti), Tamari (/73 Vidigal), Pavlovic

Related posts

56 Comments

    1. FrankiC

     Middenveldblok zonder finesse en voetbalgogme. Goed om tegen te houden maar niet om het spel te maken. Er komen nu andere tegenstanders aan dan Apoel en dan kom je hiet noet mee weg.
     (Nash geeft de sleutel hieronder.)

     1. FrankiC

      Een blinde zag dat Ziyech de beste man van het veld was.
      Het middenveldBLOK stond achter Ziyech, die op 10 stond.

      Vanaf 1 september ga ik het je niet meer uitleggen Moosie, hoe moet dat dan met jou?

     2. Moosie

      Domme klootzak ben je 10 staat op het middenveld
      dus zoals je zag Ziyech was het gogme en die 2 anderen het blok wat je nodig hebt om aanvallend te kunnen spelen.
      je kunt wel net doen of je verstand van voetbal hebt elke dag hier ,maar je bent gewoon een domme lul.
      Ik kan niet wachten tot al jouw soort klootzakjes opgerot zijn hier kunnen we weer normaal ouwehoeren over de club en voetbal in het algemeen.

  1. KBouter

   Nu kun je goed zien met Alvarez en Martinez als middenvelder, dat Blind als middenvelder veel tekort komt en is mislukt

   1. Charka53

    Natuurlijk wil je weer gelijk blind hater en als de wedstrijd heb gezien zijn er wel meer mislukkelingen en als dat slappe zootje de volgende ronde doorkomt mogen ze God of een andere kracht op hun blote knieën danken

 1. Three Little Birds

  Dest wordt er echt eentje, nu al beter dan Tete. Verder hoop ik op Gravenberch Lang Traore en Rensch

  1. FrankiC

   Onvergelijkbaar Dest en Tete. Tete durfde de middellijn niet over…. nou daar heeft Dest geen last van.
   Mazra wordt het kind van de rekening!

 2. -buitenkantje rechts-

  Vond Advocaat en Gijp nogal negatief na afkoop.. Ik vond het een prima wedstrijd, waarin we wat meer hadden moeten scoren.
  Geen club in de eredivisie kan dit niveau aantikken hoor.. Heerlijk..weer CL!!!

   1. Ajax 1

    Eerste helft matig, omdat apoel alleen maar in de zestien lag en niet wilde voetballen. Tweede helft was echt goed en had zo 6-0 kunnen worden. Het begint weer vorm te krijgen en hebben we toch weer een mooi ploegie staan hoor!

  1. De Nees

   Die 2 lulden als maar over randgebeuren en makkelijk potje met 4-0 6-0 cafe praat. Praat over wat op het veld gebeurt, daarvoor zit je daar. Anders liever Mulder of van Halst die wel over veldgebeuren praten.

 3. Ptr

  Prima overwinning.
  Nu nog snel een spits erbij want Huntelaar als enige echte dpits vind ik een risico. Of Dolberg niet verkopen. En is Donny echt geblesseerd of slaat Madrid toch nog even snel toe….. hopen van niet.

  1. J18

   Overmars heeft al gezegd dat Donny dit seizoen blijft, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Wat betreft de spitsenpositie zal Tadic waarschijnlijk weer in de spits staan zodra Donny weer kan spelen. Promes zou eventueel ook als spits kunnen spelen (zoals hij in Rusland deed) en we hebben genoeg spitsen in de jeugd rondlopen. Een extra spits zou dus totaal overbodig zijn, zeker als Suarez volgend jaar ook nog terug komt.

 4. Indojood

  Solide en degelijk gespeeld. In deze fase de perfecte wedstrijd. Heerlijk weer de CL en ik kijk al uit naar een uitwedstrijd net zoals tegen Bayern vorig seizoen. Iedereen gefeliciteerd!

   1. Mr Ajax

    Echt een gewekdige hakim gezien, moet nog een beetje een vast elftal worden, maar zit weer CL potentie in

 5. Ajax belg

  Knappe zege, top inzet. Nerez blijft de zwakte schakel, wat kunstjes op het middenveld, maar weinig gevaarlijke ballen. Belangrijke goal van Alavez maar of dit DE vervanger van Mathijs moet worden..???? Heb er wel vertrouwen in TH. En vandaag op weg naar Monacoooo

  1. De Nees

   Vergelijken heeft idd geen zin. Alvarez is meer dan goed bruikbaar als CV, wat extra kopkracht daar is zeker welkom. Viel me op dat hij in 1e helft dieper speelde dan in 2e helft, speelde een puike partij en extra blij dat hij scoorde, altijd goed voor een nieuwkomer.

 6. Stimi

  De wit verkocht aan onze buren in alkmaar. Zo wordt het middenveld wel heel dun. Of komt er nog een troef uit de hoge hoed van Marc

  1. Yor2002

   Ik vond Dani de Wit toch nooit echt speciaal. Hij heeft in die laatste 2 min 3x de bal aangeraakt. Altijd als hij het veld inkomt vind ik hem zo onzichtbaar je ziet hem gwn nooit aan de bal.

 7. nash1900

  Het middenveld blijft een Probleem……. ik heb er weinig vertrouwen in, dat het echt gaat lopen met deze spelers. We komen duidelijk voetbal vermogen tekort… Je kan bijna niet anders dan van de Beek op 6 te zetten. zeker in de grote wedstrijden.

  1. FrankiC

   Mijn gedachte ook. Het ontbreekt Alvarez en finesse en gogme. Het lijkt heel wat tegen dit cafévoetbalteam, maar in de groepsfase is het mss leuk om tegen te houden maar veel te weinig om zelf het spel te maken.
   Van de Beek zou dat op 6 moeten kunnen. (Schrijf ook Marin en Ekkelenkamp niet af.)
   Alvarez wellicht rechter CV.

   1. Indojood

    Marin mogen we niet afschrijven voor het MV maar Alvarez wel na één wedstrijd. Rare snuiter ben jij toch.

    1. FrankiC

     Dat is het mooie hier Indo. Zoveel nicks, zoveel meningen. Niks raars aan, alleen anders, alhoewel ik in mijn mening niet alleen sta, zo valt te lezen. Het lijkt erop dat wanneer ik het schrijf, het jou irriteert en dat is jammer. Niet meer, niet minder. Nog 3 dagen volhouden.

     1. Indojood

      Dat er mensen zijn die het met je eens zijn, zegt niets. Daarvoor doen er te weinig mee hier, zelden komen de reacties boven de 50 tegenwoordig, niet echt representatief. Daarnaast is het ook totaal onbelangrijk. Al zou ik alleen staan in mijn mening, des te beter. Ik heb geen anderen nodig. Alleen Cruijff’s mening deed er echt toe. En die van Sjakie, maar da’s logisch.

     2. Moosie

      euh euh euh mijn mening doet er Godverdomme wel toe.
      Ik zeg al tijden dat die vastgoed-advocaat uit Nijmegen niet goed bij zijn ei is.
      Domme gelul geen gogme op het middenveld terwijl Hakim de sterren van de hemel speelde.

     3. FrankiC

      Lezen @Moosie, ik schrijf letterlijk dat het Alvarez aan gogme ontbreekt. En dan kom jij met ‘het mddenveld’ aan en dat Ziyech gogme heeft….. heel vermoeiend allemaal

     4. ems

      Was met die Martinez en Alvarez op mv wel veel beter tegen deze tegenstander, die 2 zijn echt een aanwinst. Nu nog kijken waar ze het beste kunnen staan.

Comments are closed.