Ziyech verwijst op persconferentie verhaal van Derksen naar rijk der fabelen

Johan Derksen verzekerde maandag tijdens Veronica Inside uit betrouwbare bron gehoord te hebben van onvrede vanuit Ziyech en Dusan Tadic richting trainer Erik Ten Hag. Ten Hag en Hakim Ziyech onderhouden een prima relatie, zo benadrukte Ziyech zelf daags voor het weerzien tussen Ajax en APOEL Nicosia in de Champions League tijdens de persvconferentie voorafgaand aan de return van morgen tegen APOEL. 

“Het is maar wat je ervan wilt geloven. De trainer, ik en de rest van de selectie hebben een prima relatie”, benadrukte Ziyech. Derksen verzekerde dat Ziyech en Tadic niet tevreden zijn over Ten Hag en zijn assistenten. Het duo zou stevig balen van het vertrek van Alfred Schreuder naar TSG Hoffenheim. Tadic en Ziyech zouden het zelfs ‘verschrikkelijk’ vinden dat de ex-assistent van Ten Hag naar de Bundesliga is vertrokken, maar daar is volgens Ziyech zelf niets van waar.

Gedurende het vorige seizoen werd al bekend dat Schreuder Ajax zou inruilen voor Hoffenheim. Nadien hebben Tadic en Ziyech hun contract in Amsterdam verlengd. Tadic ligt tot 2026 vast in de Johan Cruijff ArenA. Hij tekende een langdurig contract zodat hij zijn trainerscarrière bij Ajax kan opstarten. Ziyech stond in de belangstelling van Sevilla en Bayern München, maar zette desondanks zijn handtekening onder een nieuw contract.

Ziyech gaat ervan uit dat Ajax ten koste van APOEL de groepsfase van de Champions League bereikt. “0-0 is een gevaarlijke uitslag, maar we spelen nu thuis, met het publiek erachter. En Europese avonden bij ons… Als we ons eigen ding doen, dan komt het goed. Je moet het hoogste nastreven en daar hoort de Champions League bij. We gaan er alles aan doen om in de groepsfase te komen.”

AjaxFanzone gaat door maar we stoppen definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

15 Comments

 1. theomar

  Laat tegen Apoel maar zien dat we het nog kunnen. En Derksen kan dan zijn conclusies trekken. Maar wel winnen !!!!!

 2. Wenen 1995

  Mooi dat Ziyech duidelijkheid schept. Nu met z’n allen Ajax steunen en op naar de poulefase CL!

 3. Kevke87

  Ja maar natuurlijk gaat hij dat niet op de persconferentie toegeven. Ervan uitgaande dat derksen gelijk heeft. Hij werkt natuurlijk dagelijks met die man. Dit is wat de boys onder elkaar voelen en ervaren

  1. Litmanen

   Eens, het zou veel vreemder zijn als Ziyech het verhaal zou bevestigen.
   Het is duidelijk dat Ten Hag voor een heel ander elftal kiest dan vorig jaar.
   Blind op de plaats van Schone is geen geweldig idee.
   Dat heeft ook te maken met het vertrek van Frenkie.
   Lasse kon de bal altijd kwijt bij Frenkie, Blind moet zelf de voortzetting verzorgen.
   De bal bij Marin inleveren is niet zo’n goed idee.

 4. Secondant

  Nou ja, zijn opmerkingen over Ten Hag klopten natuurlijk wel: taktisch is het vrij beroerd dit seizoen. En dat gaat Ziyech natuurlijk nooit beamen op een publieke persconferentie hè! De jongens zullen het wellicht niet zó stellig gebracht hebben en zitten ook niet te wachten op de inconsequente Snor als spreekbuis.

 5. Iamsterdam2015

  Tja… de waarheid zal voor ons lezers en vuitenstaanders nooit duidelijk worden. Aan de eene kant loip die Derksen altijd maar popi te doen op de tv en aan de andere kant (als het wel waar is) gaat Ziyech never nooit de waarheid aan de grote klok hangen. Kortom we gaan het nooit weten.

 6. Roughrolf

  Het belangrijkste feit dat die Derksen uit z’n wel bekende nek zat te lullen is dat Ziyech, Dusan en Erik bij dezelfde club (Ajax dus) hebben bijgetend!!!!!!!!

 7. BobbyHaarms

  Zelfs al zou het waar zijn ga je dit natuurlijk never nooit vlak voor zo’n belangrijke wedstrijd beamen. Er staat hier namelijk minimaal 40 miljoen op het spel.

 8. SanderD

  Of het waar is of niet, natuurlijk wordt zoiets ontkent. Dus het is ook nutteloos om ernaar te vragen bij een persconferentie.

 9. Vierde ster

  Lekker makkelijk, die zeiksnor ventileert zijn eigen mening, en verschuilt zich intussen achter een “doorgaans betrouwbare bron”,, misselijk makend mannetje !

Comments are closed.