Messi en Frenkie de Jong zien Ünüvar uitblinken bij opening Estadi Johan Cruyff

Het Estadi Johan Cruyff is dinsdag officieel geopend. Met onder anderen zijn moeder Danny, Lionel Messi, Sergio Busquets en Gerard Piqué naast zich trapte Jordi Cruijff vanuit de middencirkel de eerste bal. Het Estadi Johan Cruyff, vlakbij het grote stadion Camp Nou, wordt de thuishaven van het tweede elftal en de vrouwenploeg van Barcelona, waarvoor onder anderen Lieke Martens en Stefanie van der Gragt spelen. 

Het nieuwe stadion werd ingewijd door de hoogste juniorenteams van Barcelona en Ajax, de clubs waarmee Cruijff zijn grootste successen vierde. Onder anderen de van Ajax naar Barcelona overgestapte Frenkie de Jong en Marc Overmars, directeur voetbalzaken in Amsterdam en ook oud-speler van Barcelona, zaten op de tribune bij de vriendschappelijke openingswedstrijd.

Vooral Naci Ünüvar en Brobbey lieten zich gelden op Catalaanse bodem.  Ünüvar maakte in de 37e minuut met een schot van afstand, op aangeven van Brian Brobbey, de eerste en daarmee historische treffer in het Estadi Johan Cruyff. Op slag van rust eindigde een inzet van Liam van Gelderen op de lat. In de tweede helft was Ajax enkele keren dicht bij een doelpunt. Ünüvar nam op schitterende wijze de 0-2 voor zijn rekening. Na voorbereidend werk van Sontje Hansen stifte de spelmaker het leer in de verre hoek.

AjaxFanzone gaat door maar we stoppen definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

18 Comments

  1. De Ajacied

   En wat is die Ünüvar een talent zeg!!!!
   Overmars héél snel met nieuw cotract komen voor deze topper
   ❌❌❌

   1. Old Ajax

    Dat mag niet. Hij heeft sinds 1 juli een contract van 3 jaar en voor spelers onder de 18 mag dat niet langer. De max termijn heeft hij dus al.

  1. Indojood

   Van Brobbey weet ik het nog niet. Ünüvar was gruwelijk. Al met al was het een leuke wedstrijd. Overmars en Jordi hebben lekker kunnen bijkletsen, wellicht iets voor de toekomst bij Ajax hoop ik.

 1. Secondant

  Die jongens moeten gewoon speeltijd krijgen in het eerste! Niks geen rare aankopen meer. Brobbey en Ünüvar – daar gaan we gewoon van genieten.

  1. Iamsterdam2015

   Ja die ünüvar is echt geweldig! Waarom laat TH hem niet meetrainen met het 1e?? Deze jongen is van de buitencatogorie en is niet zomaar een talent zoals velen op de Toekomst….. hij is meer.

   1. BobbyHaarms

    Precies Iamsterdam, zulke toptalenten kan je beter zo vroeg mogelijk laten ruiken aan Ajax 1

    1. Ajax 1

     Hij is wel echt jong nog, maar inderdaad, groot contract aanbieden meteen, laten zien dat er vertrouwen is en hij bij het eerste hangt al.

 2. ajaxhoger

  Wel kei stom om deze jongen in de etalage te zetten bij barca ,die kunnenze nu zeer goedkoop halen als hij zelf er voor open staat .

 3. JohnDoe77

  Ajaxhoger; je denkt echt dat scouts van grote clubs als Barca niet naar jeugdteams van clubs als reizen en nu toevallig de selectie zien omdat zij naar Barcelona zijn gekomem?

  1. ajaxhoger

   Natuurlijk gaan die overal kijken ,en staat hij stipt op 1 denk ik ,ik vind het stom om hem zo in de etalage te zetten , het zou jammer zijn als hij naar barca zou gaan zonder een bal te hebben gespeeld bij ajax 1 .
   Je blijft het niet voor ,dat weet ik ook wel .

   1. Old Ajax

    Dus die jongen mag niet overal genieten van het spel? En wij mogen niet altijd genieten van hem waar mogelijk? Juist dit soort tegenstanders zijn een must voor hem om tegen te spelen. Dat maakt hem alleen maar beter en daar gaat het uiteindelijk om. Het gaat om Ünüvar en niemand anders.

Comments are closed.