Gametalk Ajax – APOEL: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat woensdagavond de return in de play-offs van de Champions League tegen APOEL Nicosia op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen. APOEL – Ajax begint woensdag om 21:00 uur.

Promes weer inzetbaar
Quincy Promes is fit en kan woensdagavond spelen tegen APOEL Nicosia. Erik ten Hag heeft dat dinsdagmiddag tijdens een persconferentie laten weten. Of Promes in de basis start liet Ten Hag nog even in het midden. Anderhalve week geleden viel Promes geblesseerd uit tijdens de eerste helft tegen VVV-Venlo.

Plaatsing voor CL levert Ajax 40 miljoen op
Als Ajax zich ten koste van APOEL plaatst voor de groepsfase van de Champions League, dan verdient de club al zo’n veertig miljoen euro op basis van die prestatie, zo rekende het Algemeen Dagblad uit. Vorig seizoen haalde Ajax bijna 100 miljoen euro binnen in het miljardenbal.

Duitser Zwayer fluit Ajax – HAPOEL

AD: ‘Álvarez en Promes op het middenveld’
Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ajax speelt met Edson Álvarez en Quincy Promes op het middenveld. Daarnaast verwacht de ochtendkrant dat Dusan Tadic wederom in de spits wordt opgesteld.

Ajax-trainer Erik ten Hag moet door de schorsing van Noussair Mazraoui en de blessure van Donny van de Beek keuzes maken op het middenveld. Het lijkt er daarnaast op dat hij – voor nu – nieuwkomer Razvan Marin passeert. Naast Álvarez en Promes staat ook Daley Blind ‘gewoon’ op het middenveld.

Ten Hag trainde in de afgelopen week met Lisandro Martínez op het middenveld, maar de Argentijn is, volgens het AD ‘gewoon’ achterin te vinden. Hij vormt de verdediging met Sergiño Dest, Joël Veltman en Nicolás Tagliafico. André Onana staat uiteraard op doel, terwijl we voorin verder de namen van Hakim Ziyech en David Neres zien. Klaas-Jan Huntelaar begint naar verwachting wederom vanaf de bank.

Vermoedelijke opstelling Ajax volgens het AD:
Onana; Dest, Veltman, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Blind; Promes, Ziyech, Neres; Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

AjaxFanzone stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

35 Comments

  1. J18

    Het is heel simpel, zeg dit al vanaf het begin (alleen nu zonder donny):

    Huntelaar
    Neres- Tadic- Ziyech
    Alvarez- Martinez
    Tagliafico- Blind- Schuurs- Veltman
    Onana

    Gewoon 4-1 winnen en lekker loten donderdag!

    1. -buitenkantje rechts-

      Of…
      vvOnana
      Veltman Schuurs Blind Fico
      Ziyech Tadic Martinez
      Neres Hunter Promes/Lang

      1. FrankiC

        Neres en Ziyech evt ruilen om nog meer beweging en diepgang op 10 te creëren.
        Waarom heeft iedereen zoveel vertrouwen in Martinez als middenvelder. Hopen tegen beter weten in??

        1. Finidi

          Gewoon een goeie voetballer en al een echte ajacied dus ook daar inzetbaar!! Derop en derover jongens 4-2!

          1. FrankiC

            Hij trainde afgelopen dagen blijkbaar als middenvelder, dus is het niet helemaal uit de lucht gegrepen.

        2. -buitenkantje rechts-

          Alvarez heb ik nog weinig van gezien. Die zou ik in deze cruciale wedstrijd niet opstellen. Neres en Ziyech ruilen zou ik wel een goed idee vinden.

          1. FrankiC

            Klopt, en mocht hij worden gezien als een potentiële basisspeler, dan is het eigenaardig dat ze hem niet langer tegen VVV inzetten. Die jongen moet toch fit zijn?

        1. FrankiC

          Schijnt ie aardig te hebben gedaan bij Sevilla. Kilometervreter zonder vaste tegenstander. (Was wel in een 5-mansverdediging á la Kuijt.)
          Koeman schijnt het ook serieus overwogen te hebben toen Dumfries en Tete geblesseerd waren, maar kwam terecht met Hateboer** op de pröpper (geintje).

          ** die in zijn groningen tijd op mijn lijstje stond en nu te duur is ?

        2. FrankiC

          @BR Jij was toch behoorlijk ontstemd over het optreden van Veltman op Cyprus. Waarom staat ie in jouw favoriete 11?
          Toegegeven dat de tekortkomingen van Dest ook aardig aan het licht kwamen. Ook daar is Alvarez wellicht een optie…. (dat maakt in mijn opstelling plaats voor Schuurs).

          1. -buitenkantje rechts-

            Ik vind Dest te onervaren, te fruitig en TE aanvallend.. Hij staat veel te hoog..Je maakt je elftal daardoor kwetsbaarder. Hij moet nog veel leren.
            Mazraoui zou bij mij vaste rechtsback zijn.. Vond ik vorig seizoen een revelatie op die positie. Blijft Veltman over.. Veltman die altijd een 6je scoort, maar waar je niks aan hebt als er stront aan de knikker is. Een meehobbelende back met af en toe een goed moment die hij afwisselt met hele zwakke.

  2. Three Little Birds

    Mijn opsteling voor de toekomst
    Onana Dest Alvarez Blind Tagliafico Eiting Gravenberch Van De Beek Ziyech Traore Neres

  3. Charka53

    Laten we maar hopen dat uit een ander vaatje moeten tappen want zoals de uitwedstrijd gaan we het niet redden .

  4. Joodjuh

    Ik hoop dat de spelers wat kritischer naar zichzelf hebben gekeken en weer lekker gaan ballen. Wat we de afgelopen weken voorgeschoteld hebben gekregen is niet best. Ajax begint meestal slecht aan een nieuw seizoen maar dit brak echt mn klomp. Geef vanavond maar weer een showtje weg!

  5. BobbyHaarms

    Gaat zeker geen walk over worden. Tenzij je binnen 10 minuten al op een 2-0 zou komen…

    1. ajaxhoger

      Als hun maar geen walk over gaan doen ,wat zomaar kan met deze selectie ,zeker nu , ze staan nog ;langer niet op hun plek waar ze moeten staan ,hij blijft wisselen en proberen.
      Te gek voor woorden met zoveel spelers die je hebt gekocht ,er staan er bijn geen in ,alleen martinez .
      Waarom koop je ze dan ?

  6. ajaxhoger

    Het is toch te gek voor woorden dat een bijna finalist van vorig jaar moeite heeft met de laagvlieger apoel , de poppetjes staan nog lang niet op de goeie plek .
    En dat is zacht uitgedrukt ,Ten Hag ziet en wil niks zien ,hij heeft het uitgevonden het spelletje ,waarom blind op het middenveld ,terwijl hij vorig jaar naast de ligt het kei goed deed .
    Op het middenveld heeft die jongen helemaal niks te zoeken erg zat .
    Ik hoop dat we doorgaan ,maar bij verlies hoop ik dat ze Ten Hag buiten gooien ,past gewoon niet bij onze club .

    1. FrankiC

      Nog 1 keer: daar kon Blind weinig aan doen. Te veel spelers voor de bal en zij kwamen er met 4 á 5 man als een stelletje weilden uit. Back tegelijk té hoog Marin/Mazra te ver naar voren.

      1. ajaxhoger

        Nog een keer FrankiC hij moet gewoon de spelers laten staan waar ze het goed hebben gedaan , niet meer en niet minder , als je nu na zoveel wetstrijden nog niet ziet dat blind op het middenveld niet voldoet helpt het toch niet meer.
        Wat heb jij toch met blind man ,als hij niet voldoet op die plek moet hij banken ,of op zijn oude plek .

        1. FrankiC

          @ajaxhoger – volgens jouw theorie had Schöne dan nog steeds hangend rechtsbuiten gespeeld en Mazra nooit rechtsback

      2. Old Ajax

        Blind hoort dat te kunnen corrigeren met zijn ervaring. Dat kan/doet hij niet dus moet hij niet op die positie opgesteld worden. Terug naar cv.

  7. Old Ajax

    Mazzeltje, bij mij begint de wedstrijd om 20.00 uur ?. Willen jullie de uitslag weten rond 21.45 uur?

  8. Old Ajax

    Opstelling van vanavond
    Onana
    Veltman Schuurs Blind Tagliafico
    Ziyech Marin/Alvarez Martinez
    Neres/Promes Huntelaar Tadic

    Ziyech kan dan en afjagen op het middenveld en spel verdelen. De rechtsbuiten die het meest de diepte zoekt moet worden opgesteld want die kan Ziyech dan het beste bedienen. Huntelaar sleurt en loopt altijd en Tadic moet vaak wisselen met de rechtsbuiten. Er moet veel beweging zijn van het begin af aan en de bal moet het werk doen, geen postbode spelen. Dan zijn die Cyprioten de tweede helft compleet leeg gespeeld. Ze moeten het veld ook breed houden, niet lang maar breed, telkens weer loopt iedereen naar de kant waar de bal is, soms net welpen voetbal. Als een tegenstander dat ziet dan blijven er een of twee uit de drukte wat een tegenstoot over het lege deel van het veld tot gevolg heeft. Verder moet er een speler eens een keer opstaan die tijdens de wedstrijd van tactiek kan veranderen of het team ter verantwoording kan roepen. Blind zou dat moeten kunnen. Ook wen simpel seintje vanaf de kant aan een speler moet genoeg zijn om tijdens het spel de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen als het niet goed gaat. Wat Johan altijd deed was prachtig, de dirigent, maar een Ajax speler moet dat toch minimaal voor 75% ook kunnen doen. Daarom speel je bij Ajax.

Comments are closed.