‘Dolberg persoonlijk al akkoord met OGC Nice’

Kasper Dolberg heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax zeer waarschijnlijk gespeeld. De Telegraaf meldt dinsdag dat de Deense spits een persoonlijk akkoord heeft bereikt met OGC Nice. Zijn overstap lijkt een kwestie van tijd en het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat trainer Erik ten Hag hem niet opneemt in de wedstrijdselectie voor het duel met APOEL Nicosia van woensdagavond.

Maandagavond verschenen tegenstrijdige berichten. Enerzijds zou de transfer van Dolberg in een stroomversnelling kunnen zijn gekomen doordat OGC Nice definitief is overgenomen door Ineos. Anderzijds zou Ajax de transfer van Dolberg naar Nice on-hold hebben gezet omdat de Franse club nog niet kan voldoen aan de bankgarantie, juist door de complicaties rond de overname van Nice door het Britse chemiebedrijf.

TSG Hoffenheim was ook in de race en wilde hem graag huren, maar Jack van Gelder liet bij het programma Rondo weten dat Dolberg geen eigendom van Ajax meer wil zijn en definitief wil breken met de Amsterdammers. De Deen kreeg in de voorbereiding op dit seizoen nog het vertrouwen van trainer Erik ten Hag. Na tegenvallende prestaties en een blessure tegen PAOK Saloniki zat Dolberg niet meer bij de wedstrijdselectie en is hij op weg naar de uitgang.

De Telegraaf verwacht dat Ajax zonder Dolberg tegen APOEL Nicosia zal aantreden in de return van de play-offs op weg naar de groepsfase van de Champions League. Het lokale Nice Matin weet zelfs toe te voegen dat Dolberg woensdag al, samen met andere beoogde aanwinsten Stanley N’Soki (Paris Saint-Germain), Alexis Claude-Maurice (FC Lorient) en Adam Ounas (Napoli) in Zuid-Frankrijk wordt verwacht.

AjaxFanzone gaat door maar we stoppen definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

16 Comments

 1. Yor2002

  Ben blij voor hem. Hopelijk gaat hij bij Nice geweldig spelen om dan over 3 jaar richting de top te kunnen gaan?

 2. nash1900

  Ik jammer dat het niet gelukt is…..

  Martínez is de volgende, ik ben bang dat we hem volgend seizoen al kwijt zijn. er worden al hele grote bedragen genoemd (40,50mil)

  1. Secondant

   Dat is toch helemaal prima. Martinez volgende zomer voor 75 mln weg. Heeft toch 0,0 een Ajax hart verder. Mooie deal zou dat zijn. Kopen we gewoon de volgende Martinez of hopen dat er weer eens a-list talent een kans krijgt.

 3. Stimi

  Het gaat je goed en bedankt voor al je mooie momenten. Marc, wel 50% doorverkoop percentage bedwongen, he!!!!!!!!??

 4. FrankiC

  Ik zou Dolberg toch ook maar aan een psychologische test onderwerpen als ik Nice was. Iets spoort er niet bij die jongen…

  1. Jimmy1971

   Alleen talent, wat hij ontegenzettelijk heeft is niet genoeg, het moet ook tussen de oren kloppen. En alleen die combi maakt een speler een topspeler..

  2. AjaxKat

   Ik dacht hetzelfde FrankiC. Hij is ook wel erg nors van nature maar dat er iets geknakt is was vorig seizoen al duidelijk. En wat zou er waar zijn van die twitterfoto laatst dat hij alleen op dat bankje zat terwijl de selectie naar Venlo was.
   Aan de andere kant is het voor ons vanaf de zijlijn wel erg makkelijk oordelen. Weten wij veel hoe het zit met hem… succes iig Dolberg!

 5. Finidi

  Het zal wel als natrappen gezien worden maar ik vind het raar van hem dat hij gezegd zou hebben dat hij geen vertrouwen meer bij Ajax voelt…..? Hoe vaak moeten ze hem dan nog opstellen na een 0,0 seizoen en een begin van een nieuw seizoen wat er ook niet daverend uitzag en dat gelul over geen bezit van Ajax willen zijn, van Nice wel zeker? Wat een bullshit zeg!

Comments are closed.