Derksen uit ‘betrouwbare bron’: Ziyech en Tadic ontevreden over Ajax-staf

Dusan Tadic en Hakim Ziyech balen van het vertrek van Alfred Schreuder naar TSG Hoffenheim en zijn niet helemaal tevreden over Erik ten Hag en diens assistenten, zo meldt Johan Derksen bij Veronica Inside op basis van een ‘doorgaans betrouwbare bron’. Tadic en Ziyech zouden het zelfs ‘verschrikkelijk’ vinden dat de voormalig assistent van Ten Hag naar de Bundesliga is vertrokken. “Die schijnt namelijk het tactisch brein te zijn geweest”, aldus Derksen over Schreuder. “Ten Hag praat wel veel, maar heeft geen tactisch plan meer. Als er iets fout gaat tijdens de wedstrijd, kan hij het niet aanpassen. Ziyech en Tadic worden er eigenlijk heel moe van. Die zeggen: we zitten nu met een technische staf naast de trainer die totaal geen inbreng heeft en niets toevoegt. Die twee zijn echt heel ontevreden”, aldus Derksen.

“Alfred Schreuder is tactisch een hele goede trainer, maar hij schijnt af en toe een beetje een lek te zijn geweest naar jouw betrouwbare bron”, reageert tafelgenoot Hans Kraay junior. “Dat vond Ten Hag dan weer vervelend en dat kan ik me voorstellen. Je kunt dan wel een goede trainer zijn, maar als je een iets te goede relatie hebt met een bepaald gedeelte van de pers en je lekt dingen uit de kleedkamer… Dan kan ik me voorstellen dat je een andere weg inslaat.”

Of het verhaal van Derksen klopt valt sowieso te betwijfelen. Gedurende het vorige seizoen werd al bekend dat Schreuder Ajax zou inruilen voor Hoffenheim. Zowel Tadic als Ziyech hebben hun contract pas daarna verlengd.

AjaxFanzone gaat door maar we stoppen definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

21 Comments

 1. Wenen 1995

  Lekker onrust stoken! Help je het Nederlands voetbal echt mee, snorremans.. Hopelijk zet Ajax een puik resultaat neer woensdag en is meneertje weer even stil.

 2. a.p.

  Wat een eikel is die Derksen, hij is bewust aan het onrust stoken doe dat maar thuis en blijf van, ons aller Ajax, op deze wijze af.

 3. a.p.

  dat Ten Hag Schreuder mist is wel zeker. Tijdens de wedstrijd tegen Apoel stond hij steeds maar aan de lijn, geen overleg op de bank en zelf staande, aan de lijn, notities maken,

  1. Litmanen

   Eens. Zijn bron is trouwens de Telegraaf.
   Die Duitsers hadden beter Ten Hag kunnen halen.
   Youri Mulder was ook al heel erg enthousiast over Schreuder.
   Ten Hag mag bidden dat hij de groepsfase haalt, anders is het snel afgelopen met deze “toptrainer”.

 4. Joodjuh

  Als het al waar is moeten die spelers niet zo zeiken! Ze willen bij ieder doelpunt en bij iedere goede actie een staande ovatie. Een metselaar krijgt ook niet bij iedere recht gemetselde muur een schouderklopje. Het is gvd je werk en voetballers worden er dik voor betaald. Niet mouwen en beter gaan voetballen gvd!

 5. Vierde ster

  Zou een goede zaak zijn als ten Hag tijdens de persconferentie hier iets over zegt! Neem aan dat hij dat gebeuzel van die verschrikkelijke snor kan ontzenuwen!

 6. Bert62

  Ten Hag zal dat natuurlijk ontkennen maar dat hij Schreuder mist in zijn staf is wel duidelijk. Volgens mij liggen de prestaties van vorig seizoen meer aan Schreuder dan aan Ten Hag. Ik heb mijn bedenkingen bij de huidige technische staf.

 7. Koning Haarms Wolfs

  Stel dat hij gelijk heeft, dan zijn we enorm de lul….. Schreuder is wel een mensen-mens en tH weet ik niet zo.

 8. -buitenkantje rechts-

  Klopt helemaal wat Derksen zegt.. De staf is te licht en heeft nauwelijks inbreng.
  Dat het eldtal vh begin niet goed staat was voor iedereen te zien behalve TH.
  Hij hoeft slechts 2 posities in te vullen. Martinez voor Schöne en Schuurs voor de Ligt. Klaaarrrrrr.
  Heb al eerder gezegd dat TH in de goede richting geduwd moet worden door de spelers net als vorig seizoen.

  1. Finidi

   Ach man das toch gewoon een slappe voetbal show en parodie op “studio voetbal” en jack v Gelder( de mensen die echt verstand van voetbal hebben??)laat gaan man zou Gijpie zeggen.

 9. Ajax 1

  Alsof wij weten wat de inbreng van schreuder was. Denk dat het allemaal wel meevalt, want bijna alle spelers hebben bijgetekend. En hoe slecht doet th het dan? Vorig jaar dubbel en halve finale cl, en nu staan we bovenaan en als we hapoel verslaan zitten we weer in de cl. Kom op zeg, beetje krediet, morgen vol achter ajax gaan staan en dan weer een mooi seizoen tegemoet.

 10. J18

  Haha, zijn ‘betrouwbare bron’ is al zo vaak onjuist geweest. Zodra hij dat gebruikt gewoon niet serieus nemen.

 11. Forever nr14

  Ajax1 dat was op basis van het dosis geluk en het toen nog beschikbare materiaal, moet je kijken naar vorige week, die TH weet bij god niet wat ie moet doen, is het nu zo moeilijk dan? Natuurlijk 3 sterkhouders zijn weg, maar helemaal geen plan B hebben is gewoon een duidelijke zwakte van deze trainert.
  Ik heb m op een gegeven moment het voordeel van de twijfel gegeven, maar als ik hem zag en nu weer hoor stotteren tsssss nee hoor tis m gewoon niet.
  Maar goed geen onrust stoken nu en door in de CL al word dat nog lastig genoeg zonder een plan…..

Comments are closed.