ADO hoopt op komst Labyad

Zakaria Labyad lijkt ook dit seizoen weinig aan spelen toe te komen bij Ajax 1. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler speelt sinds de vorige zomer bij Ajax, maar de voormalig speler van FC Utrecht komt nauwelijks aan speeltijd toe. Mogelijk biedt ADO Den Haag Labyad een oplossing. Voetbal International meldt dinsdagmiddag namelijk dat Labyad op de radar staat van ADO. De residentieclub ‘snakt’ volgens het weekblad naar aanvallende wapens. ADO greep naast Bart Ramselaar en Youssef El Jebli, die zijn verkast naar respectievelijk FC Utrecht en Al-Faisaly. Nu zou ADO denken aan onder anderen Labyad.

‘De hoop is nog gevestigd op Zakaria Labyad (wil hij liever op de Ajax-bank zitten of elders op lager niveau spelen?) of buitenlandse alternatieven. In de laatste week van de transfermarkt zouden een creatieve tien, een buitenspeler en een centrale verdediger nog zeer welkom zijn’, zo stelt het weekblad over de transferwensen van ADO. De vijfvoudig Marokkaans international werd in 2018 herenigd met trainer Erik ten Hag, die eerder eveneens actief was bij de Domstedelingen. De 26-jarige aanvallende middenvelder heeft echter geen basisplaats weten af te dwingen en staat tot op heden op twintig duels voor Ajax. Labyad ligt nog tot de zomer van 2022 vast in de Johan Cruijff ArenA.

Het Algemeen Dagblad sluit niet uit dat er naast Labyad mogelijk nog twee spelers vertrekken. ‘De transfer van Kasper Dolberg naar OGC Nice moet nog officieel rondkomen’, aldus de krant, die ook een vertrek van Siem de Jong niet uitsluit. De supporters lijken zich geen zorgen te hoeven maken over een vertrek van andere Ajacieden. ‘Een transfer van Joël Veltman, Donny van de Beek of Hakim Ziyech wordt niet meer verwacht’, aldus de krant, die ook ingaat op mogelijk ingaande transfers. ‘Volgens trainer Erik ten Hag komt er “in principe” niemand meer bij. “Buitenkansjes daargelaten”.

Related posts

22 Comments

  1. FrankiC

   Nooit op mijn lijstje gestaan, nog niet bijna.
   Ten Hag koopt geen spelers, dus de verantwoordelijken hadden hier nooit in mee mogen gaan.

   1. Amoebe

    Toch neemt bijna elke trainer “eigen spelers” mee.

    Hij koopt niet maar dramt waarschijnlijk wel op dat moment….gewoon een politiek spel.

 1. Wenen 1995

  Vertrek is voor beide partijen het beste. Maar of hij ADO ziet zitten, dat betwijfel ik.

 2. a.p.

  zou een goede oplosing voor zowel Labyad als ons Aller Ajax zijn . Jammer voor hem dat Ajax te hoog voor hem was. Het ga je goed

 3. FrankiC

  We hebben ook nog een CV voor ADO. Kunnen ze mooi naast die andere malle jan (red. Beugelsdijk) zetten.

 4. Koning Haarms Wolfs

  Weg met die gozer! Goed karakter, klote voetballer. Hopen dat Erik niet nog meer voetballers kent.

 5. Secondant

  Siem de Jong. Gewoon bij de selectie. Kolderiek. Was vrijwel alleen maar geblesseerd in zijn PSV jaar; daarna driejarig contract bij Ajax. Siem weet dingen.

  1. Amoebe

   Onzin….veltman is zeker nuttig en heeft zijn waarde bewezen. Zal niet in mijn basis staan maar zeker op mijn wedstrijdformulier.

 6. Forever nr14

  Ten Hag ook naar Ado, is zijn niveau denk ik, misschien heeft ie daar wel een plan A??

 7. De Nees

  Hij is vast een versterking voor clubs van dat niveau, maar liever niet naar die tyfus club. Verkoop ‘m dan aan PEC of zo, leg desnoods wat geld toe.

Comments are closed.