Jong Ajax geeft in slotfase zege uit handen tegen NEC: 3-3

Jong Ajax leek maandagavond de thuiswedstrijd tegen NEC te winnen maar uiteindelijk gaven de jonge Ajacieden de zege alsnog uit handen en dat was met recht zuur te noemen. In de blessuretijd mocht Jensen bij een 3-2 vorsprong een penalty nemen voor Jong Ajax maar hij verzuimde waarna NEC alsnog langszij kwam.

Na zes minuten stond Jong Ajax al op voorsprong door een doelpunt van Traoré en het publiek ging er eens goed voor zitten op sportpark de Toekomst. Echter kwam NEC beter in de wedstrijd en scoorde het een kwartier later de 1-1. Toch trok Jong Ajax de wedstrijd weer naar zich toe maar het was NEC dat scoorde. Anthony Musaba schoot een voorzet hard binnen en miste even later nog een uitgelezen kans op 1-3. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel en het was Jensen die de 2-2 maakte. Nadat Gravenberch negen minuten later de 3-2 maakte leek het toch nog een mooie avond te worden voor de ploeg van trainer Van der Gaag. In de blessuretijd kreeg Jensen via een strafschop de kans op 4-2 maar hij miste. NEC richtte zich nog één keer op en met succes want het was Kvida die in de 94ste minuut alsnog de 3-3 wist te scoren.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, J. Timber, Solomons (46. Kasanwirjo), Pierie, Ter Heide, Taylor (81. Mendez), Gravenberch, Jensen, Kühn, Traoré, Danilo (16. Q. Timber)

AjaxFanzone gaat door maar we stoppen definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!