Telegraaf: ‘Ajax en Nice mondeling akkoord over transfer Dolberg voor 20 miljoen’

OGC Nice  heeft een mondeling akkoord bereikt met Ajax over de transfersom van ruim 20 miljoen euro voor Kasper Dolberg, zo meldt De Telegraaf. Ook Dolberg zelf is met Nice op hoofdlijnen akkoord over een meerjarige verbintenis en definitieve overeenstemming lijkt een kwestie van tijd. Daarmee zou er een einde komen aan het huwelijk tussen het Deense talent en Ajax. Enerzijds zal het voor directeur voetbalzaken Marc Overmars een meevaller zijn dat hij alsnog meer dan 20 miljoen euro kan ontvangen voor de aanvaller, maar anderzijds is in 2017 een dure misrekening gemaakt. Na het (Europese) succesjaar had AS Monaco 50 miljoen euro voor Dolberg over. Ook het TSG Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder was in beeld om Dolberg in te lijven maar de Duitsers wilden alleen maar praten over een huurperiode.

Door blessures en een vormdip kelderde de transferwaarde van Dolberg. Erik ten Hag dacht de spits in een hele voorbereiding weer aan de praat te krijgen, bombardeerde hem aanvankelijk tot eerste keuze, maar moet erkennen dat een vertrek voor alle partijen het beste is. Ten Hag liet vrijdag al doorschemeren dat Dolberg niet op veel speeltijd hoefde te rekenen. “Ik heb hem het vertrouwen gegeven in de voorbereiding, maar we hebben voor die positie veel concurrentie. Hij heeft het een paar keer goed gedaan en een paar keer wat minder. Hij heeft de potentie om bij ons een heel belangrijke rol te gaan spelen”, zei de trainer evenwel. Hij vertelde een dag later in gesprek met FOX Sports dat hij ‘advies’ heeft gegeven over de vraag of Dolberg verkocht dan wel verhuurd moest worden, maar wilde niet zeggen wat hij vond.

Zelf zou Dolberg geen vertrouwen meer voelen bij Ajax. Zijn voorkeur gaat dan ook uit naar een transfer. De 21-jarige aanvaller heeft een contract tot medio 2022 in de Johan Cruijff ArenA. Het werd de afgelopen dagen steeds meer duidelijk dat zijn toekomst elders zou liggen. Dolberg ontbrak dinsdagavond tegen PAOK Saloniki (3-2) en zaterdag tegen VVV-Venlo (1-4) al in de wedstrijdselectie van Ajax.

AjaxFanzone gaat door maar we stoppen definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

37 Comments

 1. Ptr

  Duurt te lang totdat hij weer laat zien hoe goed hij is. Echt jammer maar rendement is niet goed genoeg voor Ajax.
  Heeft ook met het systeem van spelen te maken wat hem gewoon niet past.
  Toch jammer dat hij weggaat. Vervanging…… want ik zie de Hunter ook niet alles spelen en daarbij komt dat hij ook te langzaam is voor een spits. ( leeftijd )

 2. BeukerAjax

  Had 30 meer kunnen zijn… helaas, maar het is voor beiden beter denk ik. Het gaat je goed Dolberg, hopelijk vind je het plezier terug in het spel en kan je je angsten opzij zetten! Het zit in je, laat het door niemand afpakken!

 3. Deusie

  Traoré & Brobey…staan te trappelen achter KJH en ik zie Tadic ook liever in een andere rol dan (valse) nummer 9

  1. FrankiC

   Ik snap dus echt niet waarom Isak niet is gehaald! In mijn ogen de perfecte opvolger en Ajax-spits.

   1. Ajax 1

    Eens, maar brobbey en traore ook goede hoop op inderdaad. En we hebben kjh en tadic ook nog…kjh kan er gewoon 30 inleggen dit seizoen hoor, zo fit en gedreven nog ?

   2. Bakkie

    Inderdaad een gemiste kans, FrankiC. Is nu voor 10 mil naar Sociedad gegaan, koopje. Maar het blijft lastig, we gingen allemaal vol voor Dolberg en dat pakt dan verkeerd uit

    1. FrankiC

     Nu 12 bieden? Debuteerde gisteren met een invalbeurt tegen Valencia waar Cillessen in minuut 101 een strafschop (!) om de oren kreeg.

     1. De Nees

      Cillessen en strafschoppen, lachwekkende combo, kiest altijd de verkeerde hoek ?. Je maakt je zorgen op grote toernooien in de knock-outs, pakweg helft wordt beslist op strafschoppen en dan zit je met Jaspertje. Kan die Bizot niet snel stappen maken? volgend jaar halen als vervanger van Onana en dan in 1 ruk door naar Oranje.

 4. ems

  Klikt uiteindelijk ook niet met EtH, jammer en zonde van zijn talent, hopelijk krijgen ze hem in Frankrijk weer aan de praat.

 5. -buitenkantje rechts-

  Als Ajax nog 20 Milj krijgt is dat een groot compliment aan het adres van TH waard..
  Een spits die al 2 seizoenen niks heeft laten zien.

 6. Stimi

  Bedankt voor de mooie momenten, gaat je goed. Hoop wel dat marc een doorverkooppercentage van minimaal 20% heeft bedwongen. Suarez, komt u maar!

 7. Secondant

  Onze vrolijkste spits ooit. Eeuwig zonder want dit leek toch een klasbak te worden. Gewoon geen sportlichaam en dat breekt je op in topsport. Nice wordt natuurlijk ook niks; een vreselijke club. Hoffenheim had qua trainer, taal en cultuur een veel betere match geweest.

 8. RJS

  Collectief falen van Ajax; speler, technische staf, spelersgroep. Begrijp dat het soms niet werkt, maar hier krijgen wij spijt van. Waardeloos nieuws.

   1. RJS

    Als je puur vanuit financien kijkt, heb je waarschijnlijk gelijk. Maar ik vind het treurig dat een in essentie echte Ajax-spits, met aantoonbare Ajax-kwaliteiten, het niet redt. Dat heet collectief falen; dat heet kapitaalvernietiging. Kan het niet anders zien.

    1. FrankiC

     Persoonlijk falen. Het collectief heeft hem veel te lang de hand boven het hoofd hebben gehouden en in de watten hebben gelegd. Ik vond dat ze hem toen moesten verkopen omdat zijn waarde onder het bod lag. Geen Ajax spits.

     1. Litmanen

      Dat heb je nu vijf keer achter elkaar gezegd. Ik denk dat iedereen hier nu weet dat jij Dolberg niets vind.
      Dat en Schreuder en Bosz hem graag zien komen zegt meer over hoe Ajax met zijn talenten omgaat.
      Hij is niet de eerste die in Amsterdam onder de druk bezwijkt.
      Onder Bosz heeft hij laten zien dat hij een spits van de buitencategorie kan zijn.
      Ik hoop voor hem dat hij het ongelijk van Ajax nog gaat bewijzen.
      Huntelaar is een kanjer maar 36. Die jonkies die er aankomen krijgen met dezelfde druk te maken als Dolberg.
      En met een Huntelaar die echt geen hulp voor Kasper bleek te zijn. En dus ook niet voor de jonge spitsen die er nu aankomen.

     2. Old Ajax

      ???? en maar volhouden. Nu is het de schuld van Ajax en KJH ??? Mensen vroegen zich hier al af waarom ik opeens zo hard begon te lachen. Is niet uit leggen aan ze. Tranen biggelen over mijn wangen. Dank Litmanen, dank.

     3. Litmanen

      Fijn dat jullie op de gesloten afdeling zo’n lol kunnen hebben. Dat maakt de bewaking wat makkelijker….

     4. -buitenkantje rechts-

      Wat weer een gelul Litmanen..Volgens mij wilde iedereen bij Ajax juist heel graag dat hij zou slagen. Dat het niet is gelukt, ligt niet aan de trainers, of aan zijn medespelers, of aan de concurrentie van Huntelaar. Dat kan allerlei redenen hebben, maar op topniveau tellen dat soort excuses niet. Hoe jammer het ook is, Kasper heeft het uiteindelijk zelf niet kunnen waarmaken.

 9. Valentino

  En bedankt zaakwaarnemer van Dolberg ?.
  Ajax wilde hem aan Hoffenheim verhuren maar bij Nice kreeg de zaakwaarnemer zelf meer geld in zijn handje. Lekker lopen zeiken waardoor wij Dolberg nu ‘moeten’ verkopen omdat Nice niet wil huren.

  1. -buitenkantje rechts-

   Als Dolberg zelf zijn mond een keer had open getrokken, was dat niet gebeurt.

 10. Finidi

  Tja beetje flauw om te zeggen nu ik mis gebrek aan vertrouwen bij Ajax na 2 jr helemaal niks te laten zien 0,0 ,valt me tegen van hem.

 11. fjonkman

  Als ik Ajax was, had ik hem alleen verhuurd. Niet kopen, dan lekker bij de club blijven, en kijken of hij met een andere begeleiding alsnog vlot getrokken kan worden. En ook al heeft ie zijn niveau van 2 jaar terug nooit herhaald.. ik heb hem afgelopen seizoen een aantal keren zijn klasse zien tonen… het zit er echt wel in, misschien met andere begeleiding..

Comments are closed.