Ten Hag: “Dolberg zit in een fase waarin hij elke week moet gaan spelen”

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het uitduel tegen VVV Venlo van aanstaande zaterdag ging Erik ten Hag wat dieper in op de situatie van Kasper Dolberg. De Deense spits is zijn basisplaats kwijt en wordt gelinkt aan o.a. TSG Hoffenheim. Ten Hag wil niet zeggen of dat klopt. “Daar kan ik geen antwoord op geven. Ik heb geen contact met de mensen van Hoffenheim”, aldus Ten Hag.

Wel gaat Ten Hag in op de situatie van Dolberg bij Ajax waarin hij wel laat doorschemeren dat een (tijdelijk) vertrek misschien beter is omdat hij vind dat Dolberg iedere week moet aan spelen moet toekomen. “Ik heb hem het vertrouwen gegeven in de voorbereiding, maar we hebben voor die positie veel concurrentie. Hij heeft het een paar keer goed gedaan en een paar keer wat minder. Hij heeft de potentie om bij ons een heel belangrijke rol te gaan spelen. Kasper zit wel in een fase waarin hij elke week moet gaan spelen. We proberen hem iedere dag te verbeteren en dat zie je soms terug. Het is nog niet stabiel en structureel genoeg. Hij moet het iedere wedstrijd kunnen brengen. Tot nu toe is het heel wisselend. In de voorbereiding en tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal heeft hij het uitstekend gedaan.”

“En met Tadic in de spits functioneert het team”, zo gaat Ten hag verder. “Klaas-Jan Huntelaar is superscherp op de momenten dat hij erin komt. Ook dan functioneert het team. Dus er is veel concurrentie en het teambelang gaat boven anders. Dus als het team met een bepaalde spits beter functioneert, dan moet je daar voor kiezen.”

Related posts

16 Comments

 1. Marc Overdwars

  Dan zit Dolberg nu in een fase bij Ajax dat hij beter verhuurd kan worden.

  En dan op zijn oude niveau terugkomen.

  Prima.

 2. Wenen 1995

  Voor alle partijen de beste oplossing en als Dolberg dan gestald kan worden onder Schreuder (of Bosz), dan helemaal goed.

  1. beni

   Laat ajax het maar eens zien in de Bundesliga, ik denk dat ze van een koude kermis thuiskomen.

   1. Yindi02

    Ja, jij bent die “kenner” die Frenkie een waardeloze voetballer vond. Rot op man met je gelul. Als we ergens niet op zitten te wachten dan is het een pisvlek. Ga daar maar stom lopen lullen. Net gered tegen die (2e klas amateurs nivo) kerels uit Noorwegen. Zeker les gehad van die fenomenale trainer van jullie. Flikker op. Loser.
    Komen julle nog 2x tegen dit seizoen. Zie er reikhalzend naar uit.

 3. nash1900

  Zet hem dan bij twente of heerenveen in de spits. Nu moet je maar af vragen of hij speelt.

  1. Bakkie

   Lijkt mij ook slimmer, dan ziet iedereen ‘m ook spelen. Maar het zou kunnen dat Dolberg dat niet wil?

 4. a.p.

  bij een andere club proberen weer zelfvertrouwen op te bouwen. hij was! een prima spits dus wie weet,

 5. Secondant

  Beter nu verkopen met wat doorverkooppercentage, nu er nog iets van ontluikend talent aan te tonen is. Na twee jaar mislukte verhuur is tie 0,0 euro meer waard.

Comments are closed.