Dolberg kan aan de slag bij Schreuder’s Hoffenheim

Volgens De Telegraaf onderneemt TSG Hoffenheim een poging om Kasper Dolberg tijdelijk over te nemen van Ajax. Ajax staat volgens de krant welwillend tegenover een verhuurperiode, daar men de hoop heeft dat hij elders zijn oude niveau uit het seizoen 2016/17 weer haalt. Bij Hoffenheim kan Dolberg gaan spelen onder Alfred Schreuder. De nieuwe trainer van de Bundesliga-club werkte het afgelopen anderhalf jaar bij Ajax als assistent-trainer. Hoffenheim is niet de enige clubs met belangstelling voor Dolberg. Woensdag schreef Nice-Matin dat Dolberg op het lijstje staat bij OGC Nice, waar hij de belangrijkste kandidaat is om de nieuwe centrumspits te worden. Het contract van Dolberg bij Ajax loopt door tot de zomer van 2022.

Alfred Schreuder is deze zomer aangesteld als hoofdtrainer van de nummer negen van het vorige seizoen in Duitsland. Volgens de krant meldden diverse clubs zich bij directeur spelerszaken Marc Overmars om Dolberg definitief over te nemen, maar geen bod kwam in de buurt bij de vraagprijs van Ajax.

Dolberg worstelt al lange tijd met zijn vorm. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg hij het vertrouwen van trainer Erik ten Hag. Hij begon het seizoen als eerste spits, maar door tegenvallende prestaties raakte hij zijn basisplaats kwijt. Hij is inmiddels derde spits achter Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar. Afgelopen dinsdag zat hij tegen PAOK Saloniki (3-2 winst) niet meer bij de wedstrijdselectie van Ten Hag en daarmee werden geruchten over een vertrek gevoed. Diezelfde avond meldde Ekstra Bladet dat Dolberg door Overmars wordt ‘aangeboden bij clubs in heel Europa’.

AjaxFanzone gaat door maar stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

18 Comments

 1. kanu

  gun het hem wel en dan als herboren terug komen . En iedereen laten zien tot hij kan voetballen

  1. Yor2002

   Hopelijk gaat hij naar een club die champions league voetbal gaat spelen want dan kan hij wel echt wennen aan het niveau dat ajax wilt spelen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Als hij in de Nederlandse eredivisie geen potten kan breken, gaat dat in de Duitse Bundesliga helemaal niet gebeuren.

 2. BeukerAjax

  Goede constructie! Laten we maar zien of hij zijn oude niveau terug kan pakken. Door toch speelminuten te maken blijft hij zijn waarde behouden. Hopelijk kan dat oplopen tot meer en heeft Ajax er alleen maar profijt van! Succes Dolberg!

 3. Bakkie

  Beste oplossing wat mij betreft. Verkopen is te veel risico, stel dat ie weer de oude Dolberg wordt, dan kun je ‘m of terughalen of voor nog meer geld verkopen dan wat je er nu voor zou krijgen. Ik hoop dat ie terugkomt als een baas

 4. Stimi

  Dit zou wel eens goed kunnen uitpakken voor dolberg en ajax. Zou het doen, maar we evengoed een killer nodig om het hele seizoen door te komen. Suarez terughalen!!!!

 5. dickst14

  Zou het beste zijn als hij zijn niveau gaat halen en dan verkopen. Hij heeft ontegenzeggelijk grote kwaliteiten als spits.
  Alleen denk ik dat hij niet past bij Ajax.
  Een Ajax spits moet in de dekking aangespeeld kunnen worden, kunnen kaatsen en bij de 1e paal opduiken bij voorzetten.
  Ondanks zijn vormverlies doet hij deze standaarddingen ook niet echt goed.

 6. FrankiC

  Toch veelzeggend dat zijn ex-trainers hem zo graag aan hun selectie willen toevoegen! Vraag me wel af wat de vraagprijs is en wat er geboden wordt.

 7. Zlatan4ever

  Ik hoop voor Dolberg dat hij snel weer gaat spelen (op huurbasis) bij welke club dan ook…

 8. FrankiC

  Ik ben voor verkopen en vond ook dat ze hem meteen moesten verkopen toen er mooie bedragen geboden werden. Blijkbaar was ik niet overtuigd ondanks de mooie doelpunten. Afscheid nemen en een voetballende spits halen.

 9. a.p.

  verhuren en naar Hoffenheim en dan sterk weer terugkomen want voetballen kan Dolberg zeker, dat heeft hij bewezen.

Comments are closed.