Ajax legt bod van 22 miljoen plus doorverkooppercentage van 40 procent neer voor Olmo

Ajax lijkt serieus werk te maken van Dani Olmo, een 21-jarige middenvelder van Dinamo Zagreb. Woensdag wisten wij al te melden dat er interesse was vanuit Ajax en vandaag laat El Mundo Deportivo weten dat Ajax een bod van 22 miljoen plus een doorverkooppercentage van 40 procent heeft neergelegd bij Dinamo Zagreb.

FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk laat weten dat Ajax een grote slag kan slaan met het binnenhalen van Olmo. ‘Het is echt een fantastische voetballer. Hij is creatief, heeft het jeugd-EK met Spanje gewonnen en kan op het middenveld en op de vleugel uit de voeten. Als ze hem hét talent vinden op die plek en ze hebben het geld dan denk ik dat ze er echt beter van gaan worden. Er gáát een moment komen dat Ajax dertig miljoen voor een speler betaalt maar dat is momenteel geen probleem’, zo laat Van Rijswijk weten in Voetbalpraat van Fox Sports.

Bron: El Mundo

Related posts

65 Comments

  1. Amoebe

   Want? Maar als een speler van ajax weggaat roept iedereen minimaal 100 miljoen.

   Ze willen zich met de grote jongens meten dus moeten ze de knip trekken.

 1. Yindi02

  Is idd. wel goede speler. Ben afgelopen 3 jaar met tussenposen in Zagreb geweest. Werk gerelateerd dan. 2x aan ‘t werk gezien.
  Vond het al vreemd zijn naam nergens tegen te komen want deze jongen is echt heel erg goed. Grappig dat hij nu opduikt bij Ajax. Beetje dubbel gevoel over ook. Wat nu met Ekkelenkamp en Eiting, om maar eens wat te noemen. Maar, hij zou zeker een beste aanwinst zijn hoor.

  1. Secondant

   Ekkelenkamp en Eiting zijn subtoppers. Spelen over 3 jaar bij Vitesse en Roda. Maar om nou 22 mln te betalen voor 60% van een talent die verder heel Europa links laat liggen – dat lijkt bijna op paniek.

  1. JohnDoe77

   Gezien het een aanvallend middenvelder is die ook op de vleugels kan spelen, denk het niet!

 2. dennis78

  ik vraag me af waarom de Europese top deze speler niet heeft gescout.. nergens komt deze naam terug bij de topclubs. 22 miljoen en 60% dan moet deze straks minimaal hetzelfde gaan opleveren als de Jong. Het lijkt me een dure gok. al hebben we met Neres ook een pareltje in huis waarbij de critici hun twijfels hadden.

  1. JohnDoe77

   Waarom moet hij minimaal hetzelfde als De Jong opleveren? Als hij bij ons drie jaar super speelt en voor € 36,5mln weg zou gaan heb je toch gewoon je geld terug?

   1. ems

    We zijn gewoon de opleidingsclub van europa, waar je als onrijp talent op hoog niveau mag spelen. Dat is een mooie usp van Ajax en een nieuwe Frenkie is hard nodig als je hetzelfde spel wil blijven spelen.

 3. Valentino

  Kan me haast niet voorstellen dat Ajax 22 mln gaat betalen en dan ook nog een doorverkooppercentage van 40% voor een breedte versterking. Nu alles erop lijkt dat Donny gewoon blijft is deze speler niet bepaald nodig. Zeker als je bedenkt dat Promes er ook al is en dat hij op de vleugel kan en Ziyech op het middenveld.

  Zou mij niks verbazen als dit pure speculatie is.

  1. Koning Haarms Wolfs

   Ik denk dat Promes kansloos gaat worden, dat was hij op voorhand eigenlijk al. Zijn enige voordeel is snelheid, verder kan hij niets.

 4. Old Ajax

  Van Overmars kan je alles verwachten. Voorlopig is de superaankoop Marin nog minder dan een sub topper maar loopt hij wel eigen jeugd giga in de weg die gewoon beter is. Zo zijn er nog wel een paar te noemen.
  @Indojood: geen onbetaalde rekeningen achtergelaten hoor (huur zolderkamer was erg laag en inclusief) en hier ook alles goed geregeld maar dank voor het medeleven.

   1. Old Ajax

    Zo wil ik Indojood echt niet noemen. Hij stelt bij een ander topic iets wat niet juist is. Daar reageer ik even op. Hij toont belangstelling, niks mis mee

   2. Indojood

    AB is weer eens in de war. Eerst heel stoer een lijst opstellen met mensen die hij zou gaan negeren maar hij reageert al weer een tijdje. Het is een verknipte Eug….

 5. Koning Haarms Wolfs

  Gelukkig rolt het geld nu wel en komt er kapitaal op het veld te staan. Nu kijken of we Olmo krijgen en of hij een meerwaarde biedt, in tegenstelling tot Marin. Die heeft het duidelijk nog niet.

   1. JohnDoe77

    Ik ben ook voor dit handelshuis! Zonder die “handel” hadden we nooit de halve finale van de CL gehaald. Dat was mede te danken aan Onana, Nico, Tadic, Ziyech, Frenkie, Lasse en in dat licht ook Blind. Allemaal gekocht.

    1. ems

     Helemaal mee eens, wil je in de buurt komen van de grote clubs dan moet CL spelen en er meteen staan. Dat lukt alleen met ervaring en grote talenten

   2. KBouter

    Je kunt domweg niet meee alleen spelen met eigen jeugd. Als het aan jou ligt, speelt ajax in de toekomst alleen nog maar tegen clubs uit Noorwegen, Roemenie, Bulgarije.. die categorie. Wil je internationaal beetje mee gaan.. moet je domweg wel

    1. Old Ajax

     Waar en wanneer heb ik gezegd dat je alleen met eigen jeugd moet spelen? Daarnaast zie ik niet graag Ajax verworden tot een Chelsea etc. Straks 9 nationaliteiten in een elftal? Nee dank, je. Straks hooguit 2-3 spelers uit eigen jeugd? Nee dank je. Wie daarvoor is is in mijn ogen (mijn persoonlijke mening dus) geen Ajacied. Die snapt de roots niet. Groeten uit Sark (voor Zlatan).

  1. Old Ajax

   Waarmee doe ik een aanname? Ajax is gewoon een handelshuis geworden ala Chelsea, MC etc etc. Ze proberen een hele grote jongen te zijn en verkopen daarbij gewoon hun eigen moeder. Je zal maar vanaf jongs af aan bij Ajax spelen. Supporters noemen je al snel een middenmoter en je ziet heel veel mindere aankopen op je plekkie staan.

   1. Koning Haarms Wolfs

    “Dus jij bent voor dit handelshuis”, dat is de aanname. Google het woord anders.

    1. Old Ajax

     Jouw opmerking duidt er op dat je niet tegen de handelswijze van O ermars bent. Ik heb al eerder gesteld dat het gewoon een handelshuis is dus ja ik doe een meer dan terechte aanname. Jij ziet dat anders, mag maar ik blijf gewoon bij mijn mening.

     1. Prinsengracht

      Als jij nu echt sinds kort op een kanaaleiland zit, geniet er dan godverdome van en loop hier niet te zeiken. Je schrijft wat je al honderd keer hebt geschreven. En je zeurt. Geen wonder dat geen mens gelooft dat je daar bent.

     2. Old Ajax

      Ik geniet heus wel hoor maar mag ik niet meer op internet of zo? Mag je alleen reageren vanuit Nederland? Rare jongen ben je. Verder geeft iedereen hier bij herhaling dezelfde mening, ik ook. Ik zou zeggen, zeik al die anderen ook ff af of geef mij geen aandacht. Verder, nog een paar dagen geduld en de app is eruit. Ik ben niet echt van plan via de site zelf verder te gaan. Alleen al het lezen en zien van de reacties vind ik niet fijn weergegeven. Moet wel gemakkelijk blijven he want ….. gemak dient de mens tenslotte. Dus PG, ff op je tanden bijten, nig een dag of 16.

     3. Zlatan4ever

      AB , jij kan beter nog ff op je tanden bijten (zolang je ze nog bezit)…Posse richting jou is zo opgericht, genoeg mensen die jouw bloed wel kunnen zuipen…
      Niemand heeft interesse in jou zielige leventje….

 6. Mr Ajax

  Wordt die meteen de duurste aankoop ooit van ons, maar is hij nu de verdedigende middenvelder die we nodig hebben?

 7. Moosie

  Ik kan niet wachten tot we weer alleen op internet zitten zonder app
  wordt er volgens mij alleen maar gezelliger op.

 8. Iamsterdam2015

  Zonde van Ekkelenkamp. Die komt nu echt niet meer aan de bak als het gerucht klopt. Het lijkt
  Wel een paniek aankoop zeg!!

 9. Three Little Birds

  Zat keus op het middenveld:
  Blind
  Mazraoui
  Alvarez
  Eiting
  Van De Beek
  Ekkelenkamp
  Gravenberch
  Lang
  Marin

Comments are closed.