Van de Beek: ‘Goede kans dat ik blijf’; Ook Overmars gaat daarvan uit

Donny van de Beek hoopt snel duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst. Real Madrid zou lonken naar zijn diensten, maar een langer verblijf bij Ajax behoort ook nog tot de mogelijkheden. ‘Er is niks zeker. Het is afwachten wat het gaat worden. Er is een hele goede kans dat ik hier blijf spelen, maar ik doe nog geen uitspraken’, aldus Van de Beek na afloop van het duel tegen PAOK tegenover Ziggo Sport..’ Wel is de middenvelder vereerd met de vermeende interesse van Real Madrid. ‘Real Madrid is een fantastische club, maar Ajax is dat ook. Wat dat betreft heb ik sowieso geen klagen.’

Ajax rekent op een langer verblijf van Donny van de Beek, zo vertelde directeur voetbalzaken Marc Overmars voorafgaand aan het duel met PAOK Saloniki. Ajax wil geen spelers meer laten gaan. Hoewel er volgens Overmars ‘absoluut’ clubs zijn die zich hebben gemeld voor Van de Beek, denkt Overmars dat het kind van de club in Amsterdam blijft.
“Ik denk dat het niet lang duurt voordat daar duidelijkheid over komt. Ik heb er goede hoop op dat het positief zal aflopen”, vertelt Overmars dinsdag aan Ziggo Sport. Hij stelt dat Ajax ‘voor een bepaalde datum’ duidelijkheid wil hebben over in- en uitgaande transfers. “Welke datum dat is, doet er niet toe. Ik denk dat we de zaken goed op orde hebben en dat het team in grote lijnen staat. We zijn niet meer op zoek naar andere spelers.”

“Ik ga er wel vanuit dat Van de Beek blijft, ja”, beaamt Overmars, die ook werkt aan een nieuw contract voor Joël Veltman. De verdediger heeft een aflopende verbintenis en stond in de voorbije weken in de belangstelling van West Ham United. Trainer Erik ten Hag zei zaterdag, na de 5-0 zege op FC Emmen, dat Veltman van hem niet weg mocht. “We hebben gesprekken gehad met Joël en hem een paar situaties voorgelegd”, aldus Overmars.

“Hij is een kind van de club, die hier het langste is van allemaal. Natuurlijk had hij graag een transfer gemaakt, maar we moeten onszelf niet in de voet schieten”, betoogt de beleidsbepaler van Ajax. “We hebben hem nu nodig. We zullen er alles aan doen om het op een nette manier voor elkaar te krijgen. Het zou zomaar kunnen dat we binnenkort met hem gaan verlengen.” Veltman had dinsdagavond tegen PAOK wederom een basisplaats in het centrum van de verdediging.

Related posts

7 Comments

 1. Charka53

  Ik ga ook maar van uit dat Donny blijft dat geeft me een gerust gevoel en volgens mij wil hij ook nu nog niet weg bij Ajax dus alles is oké.

 2. Ajax 1

  Donny nog een jaar nog een jaar!!

  Veltman verlengen prima maar de k toch dat weer reserve zal worden uiteindelijk. Alvarez, schuurs, blind, dest, mazra, martinez in potentie allen beter op cv of rb?

 3. -buitenkantje rechts-

  We hebben allemaal het interview met Donny kunnen zien na afloop van de wedstrijd..
  Uit alles sprak (gezichtsuitdrukking, woordenkeus, glimlach bij bepaalde vragen) dat hij blijft..
  Dat zou voor mij een verrassing zijn en prachtig voor Ajax!

Comments are closed.