Ekstra Bladet: ‘Ajax denkt aan definitief afscheid Dolberg’

Kasper Dolberg lijkt op weg naar de uitgang bij Ajax, zo weet het Deense Ekstra Bladet te melden. Volgens het medium heeft Ajax genoeg gezien en heeft het Dolberg aangeboden bij diverse clubs in Europa. Mochten zich geen geïnteresseerde clubs bij directeur voetbalzaken Marc Overmars melden, dan is ook een verhuurperiode bespreekbaar.

Erik ten Hag stelde Dolberg dit seizoen in drie officiële wedstrijden op maar de speler kon opnieuw niet imponeren. Dolberg kende vorig jaar veel blessureleed en heeft daarna eigenlijk niet meer zijn oude niveau weten te halen. Opvallend was dat Erik ten Hag vandaag een oefenwedstrijd had ingepland bestaande uit reserves en tribuneklanten van de wedstrijd tegen PAOK maar Dolberg was hierbij niet aanwezig. Onlangs liet Ten Hag overigens nog weten dat hij Dolberg wilde behouden voor Ajax en daarom een eventuele deal tussen Bayer Leverkusen en Ajax had geblokkeerd (zie eerder bericht) maar daar lijkt nu dus toch verandering in te komen. ‘Met Dolberg zou deze week nog het een en ander kunnen gebeuren’, liet Overmars voorafgaand aan het duel tegen PAOK weren.

Bron: Ekstra Bladet

Related posts

28 Comments

  1. Yor2002

   Dankjewel weer Ten Hag paar weken geleden kon hij nog naar Bayern Leverkussen terug naar Peter Bosz maar jij wou hem per se behouden omdat je dacht dat hij wel in het ajax voetbal past. Komt die nu te laat achter dat het niet zo is en nu is zijn carrière gwn bijna verpest omdat hij miss niet terug kan naar Peter Bosz die wel weet hoe hij hem kan gebruiken.

 1. Indojood

  Begrijpelijk maar wel jammer. Als het goed gaat dan is het meteen ook mooi om te zien. Die goal uit tegen Lyon zal ik nooit vergeten.

 2. 89_manon

  Jammer dat hij zijn niveau niet meer behaald heeft.. maar blij dat The Hunter nu weer meer ingezet gaat worden, neem aan dat TH niet altijd de CL versie zal gaan opstellen

 3. dennis78

  ik denk dat een verhuur beter is. kijken hoe hij zich ontwikkelt en daarna een conclusie trekken. bovendien word hij wellicht meer waard.
  Huntelaar is een uitstekende vervanger. bovendien kunnen we de jeugd weer een kans bieden. af en toe wat inval beurten voor danilo bijv.

  1. ems

   Idd puur een kwestie van zelfvertrouwen en vorm en beide zijn nu weg, maar dat zal vast terugkeren. Dus verhuren of met terugkoopoptie

 4. Finidi

  Snap je toch niks van he, 2 jaar geleden top van europa en nu niks nul komma nul, jammer hoor. Hoop dattie nog ergens zen niveau haal.

  1. -buitenkantje rechts-

   Top van Europa?? Ooit ergens topscorer geweest? Gouden schoen gewonnen?
   Een half seizoen onder Bosz goed gedaan. That’s it..
   De waarheid is dat hij veel te veel krediet heeft gekregen op basis van een paar goals in de EL..

   1. Bakkie

    Onzin, BR. Hij stond in alle lijstjes van grootste talenten van Europa. En wees eerlijk, de kwaliteit droop er toch ook vanaf.. Maar helaas mentaal niet sterk genoeg gebleken om zijn belofte waar te maken

    1. Iedereen heeft een mening

     Misschien past het huidige Ajax (voetbal)systeem niet (meer) bij hem. Hij heeft onder Bosz toch wel laten zien dat hij kan voetballen. Heel jammer.

    2. -buitenkantje rechts-

     Ik zeg dit niet, nu het niet lijkt te lukken met Dolberg Bakkie..
     Ik heb Dolberg nooit een topper gevonden.. Apathisch en afwachtend. Te weinig scorend.. Telkens maar hopend op het moment dat hij zijn “belofte” gaat inlossen..
     Hij heeft echt dramatische wedstrijden gespeeld, waarbij hij misschien 10 balcontacten had in een wedstrijd.
     Een Ajaxspits moet altijd tussen de 25-30 goals maken. Dat heeft Dolberg nooit gedaan. Vreselijk veel onterecht krediet gehad.

     1. Bakkie

      Prima dat jij het nooit zo in hem hebt zien zitten, BR. Maar ik vind dat je ‘m met ‘een paar goals in de EL’ wel echt tekort doet.

 5. Charka53

  Onbegrijpelijk dat Dolberg niet meer kan voetballen wat was hij goed , dit moet toch verschrikkelijk voor hem zijn en wat jammer voor Ajax dat zo’n talent het voetbal helemaal kwijt is.

 6. Zlatan4ever

  Dolberg verhuren is de beste optie voor AJAX en Dolberg

  “ zijn allerlaatste kans “ is hem gegund !! Hij was ooit top

 7. david1984

  zeer zeker jammer vooral de mentaliteit van kasper jammer dat het zo moet gaan in het voetbal altijd heel positief naar de andere spelers toe maar helaas en ajax heeft toch een samenwerking verband met Sparta verhuurt hem aan Sparta die kunnen hem goed gebruiken nou veder veel succes veder kasper en hoop dat je snel je oude niveau weer haalt ??????

  1. Zlatan4ever

   Goed idee David1984. Zou top zijn als hij zich bij Sparta kan bewijzen. Alleen heeft Sparta niet de middelen om zijn salaris te betalen….
   maar blijft een goed idee ????

 8. RJS

  Dit zou ongelofelijk dom zijn. Dolberg heeft ontegenzeggelijk de kwaliteiten om te slagen bij Ajax; heeft hij al laten zien. Komt er nu misschien niet uit, maar daar ligt een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van Dolberg zelf, de technische staf, de ploeg en misschien ook wel een klein beetje de supporters. Het simpel afbranden op een forum als dit brengt niets. Volgens mij vonden wij allemaal nog niet zo lang geleden Ziyech ook een onwijze eikel …… en nu zijn wij superblij dat Ajax Hakim binnenboord heeft kunnen houden !

 9. 1976top

  Sorry maar ik blijf in hem geloven, zijn controle, inzicht en voetbalvermogen mag niet verloren gaan?

 10. AjaxBelg

  vind ik zeer spijtig nieuws,Kasper is bij ons opgeleid om het Ajax voetbal te brengen. bij de jeugd echt geweldige dingen van deze jongen gezien. na zijn blessure heb ik ook gezien dat het niet mee lukt, maar ik heb ook gezien dat hij weinig ballen krijgt,als je 1 BAL krijgt kan je moeilijk 3 doelpunten maken. ik stel ook vast dat we al lang geen Ajax voetbal meer spelen onder T H, wel dat gekloond Barça voetbal ,we spelen handbal, weg met onze opgeleide buitenspelers, lekker pingelen rond te 16 en steekpasjes, mooi maar moet dat continu, waar blijft ons spel waar we te wereld mee verbaasde. in dit voetbal past Kasper echter niet,net zoals Sierhuis. (toch ook een toptalent) dus stel ik vast dat te Toekomst en Ajax1 niet op elkaar zijn afgestemd. Promes word aan gekocht,een buitenspeler,die gaan we dan ook op te hoop gooien TH. Kasper mocht je gaan veel succes man, bedankt voor te mooie momenten.

 11. Yindi02

  Laten we nu niet zo dramatisch doen over een mogelijk vertrek van Dolberg. Eerder al gaf ik aan dat er wereldwijd geen voetballer is die zoveel krediet heeft gekregen als Dolberg bij ons. Dolberg zelf zal geen negatief gevoel over houden aan Ajax dus wat dat betreft…..Hoe lang wil je doorgaan dan? Het zit in zijn kop, dit komt bij ons niet meer goed, toch? Misschien bij een andere club, andere omgeving, ander team. Hoop het wel voor hem.

 12. Vierde ster

  Niet wegdoen! Verhuren! We weten toch allemaal hoe goed hij kan zijn?Na de verhuurperiode kijken waar hij staat, het zal er toch eens weer uitkomen?

 13. Ajax belg

  Traore ontwikkeld zich goed. Denk dat zijn doorstroming nakend is. Met Dolberg eruit is de keuze voor TH makkelijker

 14. Ptr

  Wil dit niet geloven.
  Dolberg schiet ze op de training allemaal in de kruising. Waarom niet in een wedstrijd? Krijgt hij geen bruikbare ballen. Waarom is die ‘ ouwe’ Hunter dan wel succesvol? Dat moet met Dolberv toch ook kunnen.
  Ff 2 jaar terug kijken …. alles ging erin. Dat kan hij niet verleerd zijn. Geef m nog vertrouwen. Zlatan werdt ook door 98% van het Ajac publiek afgeschreven.

Comments are closed.