Anderlecht lijkt Ajax af te troeven in strijd om Evjen

Vorige week werd bekend dat Ajax de pas 19-jarige Noorse middenvelder Hakon Evjen op de radar heeft. Ajax heeft echter hevige concurrentie in de strijd om Evjen gekregen van Anderlecht, zo meldt het Belgische medium Het Laatste Nieuws. Het Noorse talent van FK Bodo/Glimt werd in een eerder stadium al gelinkt aan de Amsterdammers, Manchester City en Manchester United, maar de Belgische krant verzekert dat Anderlecht de beste papieren voor de negentienjarige middenvelder heeft.

Evjen zou al in België op bezoek zijn geweest, waar hij sprak met speler/coach Vincent Kompany. En technisch directeur Frank Arnesen vloog persoonlijk al naar Noorwegen om de jeugdinternational zelf aan het werk te zien. Of het ook effectief tot een deal komt, is onduidelijk.

Anderlecht ziet Evjen niet als een directe versterking voor de A-selectie, maar wel als een ‘potentiële ster’.  Wellicht dat daar voor Ajax nog het voordeel zit. ook in Amsterdam zal de jonge Noor niet direct voor heteerste elftal gehaald worden maar, naast dat Ajax de meest beroemde jeugdopleiding van de wereld heeft kan Evjen bij Jong Ajax op behoorlijk niveau in de keukenkampioen devisie zich door ontwikkelen. Beter dan in het tweede elftal van Anderlecht.

Naar verluidt vraagt Bodo/Glimt een bedrag van tussen de twee en drie miljoen euro voor de jeugdinternational, die met zijn club op de tweede plek staat in de Noorse Eliteserien. Toen Evjen vorige week maandag tweemaal scoorde tijdens de 1-3 overwinning op Strømsgodset IF, zaten scouts van Manchester United en Manchester City op de tribune. “Hoewel zij vaak wedstrijden in Noorwegen bijwonen, is het een duidelijk signaal”, zo stelde de regionale krant iTromso.

De Noorse competitie is halverwege; Evjen deed in vijftien van de zestien gespeelde wedstrijden mee en was daarin goed voor zes doelpunten en drie assists. In totaal staat de teller voor Bodø/Glimt op 29 competitiewedstrijden, 7 doelpunten en 4 assists. Het contract van de jongeling loopt door tot de zomer van 2021.

AjaxFanzone gaat door maar stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

13 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Ik heb hem op YouTube gezien en daar lijkt hij een aardige speler..maar ja..op YouTube kan ik van mijn vader van 82 ook nog een wereldspeler maken.

  1. FrankiC

   Toch doet het dingen waarvan ik dacht ‘dat zie je weinig bij een pappie van 82’. Potentie.

     1. FrankiC

      Eerlijk is eerlijk, jullie hebben er wel kijk op!
      Nu valt slagen bij Feijenoord ook niet mee.

  2. JohnDoe77

   Als hij kiest voor Anderlecht boven Ajax zegt dat genoeg over zijn ambitie en zelfvertrouwen. We wachten rustig af…

 2. Yindi02

  Glimlach om de term “aftroeven”. Ik denk dat als Ajax hem echt wil hebben, Anderlecht kansloos is.

 3. Secondant

  Ga je toch lekker naar die troosteloze Belgen! Joh, bekijk het ff lekker. Odegaard heeft Ajax ook geweigerd en kijk waar hij nu zit: Real Sociedad. Waar je zin in hebt. Toedeledokie en tot nooit.

Comments are closed.