Ziyech wilde niet wachten op Bayern: ‘Bij Ajax beleef ik het voetbal zoals ik dat het liefst beleef’

Hakim Ziyech speelt dit seizoen voor het vierde seizoen op een rij ‘gewoon’ voor Ajax. De spelmaker verlengde vrijdag zijn contract met een jaar tot medio 2022 en maakte zodoende in ieder geval een einde aan de transfergeruchten op korte termijn. In een interview met het Algemeen Dagblad laat de Marokkaans international maandag weten dat hij ‘het gewoon geweldig naar zijn zin’ heeft bij Ajax. “Ik houd van het voetbal en bij Ajax beleef ik het voetbal zoals ik dat het liefst beleef. Aan de bal aanvallen, zonder bal pressievoetbal.”

“We hebben een leuk elftal, de sfeer onderling is heel goed, en ik voel de drang om het succesvolle seizoen van vorig jaar geen incident te laten zijn. Bij mezelf, maar ook bij iedereen om me heen. En dat gevoel is voor mij het allerbelangrijkste. Ik ben hier gelukkig.” Geld speelt voor Ziyech naar eigen zeggen geen rol en is ‘sowieso nooit leidend geweest’. “Ik houd van het voetbal en bij Ajax beleef ik het voetbal zoals ik dat het liefst beleef. Aan de bal aanvallen, zonder bal pressievoetbal.”

“Op beide vlakken heb ik me hier kunnen ontwikkelen. En van beide aspecten kan ik genieten. Het haalt het beste in me naar boven, denk ik.” Ziyech had niet het gevoel dat het plaatje bij geïnteresseerde clubs echt helemaal klopte. “Dan blijf ik liever bij Ajax.” Ziyech had ook nog kunnen wachten op Bayern München, dat op de achtergrond wel interesse had. “Ja, had gekund. Maar voor mij en Ajax voelde het nu wel als een goed moment om duidelijkheid te hebben.”

Had Bayern dan maar eerder moeten doorpakken? “Inderdaad. Volgens mij heeft iedereen kunnen zien wat we met Ajax teweeg hebben gebracht. En wat mijn aandeel daarin was. Komt dan de club niet voorbij waar ik hét volmaakt goede gevoel bij heb, dan niet. Een transfer is nooit een heilig doel geweest.”

AjaxFanzone gaat door maar stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

29 Comments

  1. Secondant

   Nog een jaar? Nog drie jaar! Wat is dat toch met iedereen “nog een jaar”? Massale leegloop in 2020? Dan een team vol Marins en onrijpe Ekkelenkampjes? Hoop van niet. Contracten zijn er om te respecteren en alleen bij spectaculaire positieverbeteringen of mega transfersommen is het toedeledokie.

   1. rickert

    Volgend jaar kan je verwachten dat Neres, Onana, van de Beek en Tagliafico hoogstwaarschijnlijk een stap zetten of hebben gezet. Mochten we dit jaar in de CL een geweldig seizoen doormaken, zullen enkelen zoals dit jaar, enkel voor de absolute top gaan, of blijven.

    Daar kan je nu al op doorscouten. Hou je toch een redelijk elftal, met Tadic, Blind, Promes, Alvarez, Martinez, Marin, Mazraoui, Schuurs, Dest, Lang, Gravenberch en de ultieme breken vast wel rond hun 16-18e door. Zoals een Unuvar of Brobbeast

    1. rickert

     En tuurlijk hoop ik dat ook dat jaar Ziyech zal voetballen bij ons. Je kan hem op links, rechts en centraal kwijt, plus je hebt een man voor hoekschoppen en vrije trappen. Ziyech is eigenlijk gewoon 60 miljoen waard en clubs zien dat niet in. Maar gelukkig wij wel. Daarmee zijn we verzekerd van assists en doelpunten. Aan de restverdediging de taak om de mislukkingen op te vangen. Maar Ziyech is goud, zelfs als hij een zaadpot speelt. Hij jaagt namelijk altijd 90 minuten lang. Voor onze club uit Amsterdam!

 1. a.p.

  Top…blijf nog maar bij ons aller Ajax. Hier kan je van het Voetballen genieten en hopelijk weer met successen. De 1e is al binnen!

 2. Old Ajax

  Ongelooflijk dat er dan nog mensen zijn die opmerkingen hebben over zijn karakter en blijven zeiken over dat de clubs niet komen voor hem. Voor hem is het voetbal kunnen en mogen spelen zoals hij dat heel graag doet de hoofdzaak. Slechts heel weinig voetballers vinden hetzelfde voetbalgeluk dat bij Ajax dus mogelijk is elders. Wat ze wel elders vinden is een zak met nog meer geld en dat is voor Ziyech dus nu net niet van belang. Bij Ajax ontvangt hij wat dat betreft oom meer dan voldoende. Liever 7 mislukte passes en drie goede om van te smullen dan in een keurslijf en niet mogen voetballen. Die 7 mislukte zien er trouwens ook vaak heel mooi uit als je de bedoeling van de pass ziet. Omdat Ziyech veelal rb staat moet hij zich veel meer met acties bezighouden. Centraal op het middenveld zou hij meer ruimte hebben en komen zijn passes ongetwijfeld ook veel vaker aan. Helaas maak ik het niet meer mee in het stadion, het volgen van Ziyech tijdens de wedstrijd was altijd een genot.

  1. Yindi02

   Die laatste zin snap ik niet, maar kan zijn dat ik iets gemist hebt. Wat Zyech betreft hebben we geen discussie-stof. Mijn weekend was niet verkeerd mede ook door de laatste berichten over hem. Ben er als liefhebber nogal content mee dat hij lekker bij ons blijft.

   1. Old Ajax

    @Yindi, ik ben niet meer in de buurt van het stadion, dus geen live wedstrijden meer voor mij.

    1. De Nees

     Hoepel toch op met je overal en dan weer nergens. Beste plek voor jouw is plaats nemen aan de achterkant van je tv, maakt toch geen verschil met wat je anders waarneemt.

     1. Old Ajax

      Beste de Nees, je hoeft niets te geloven maar je wordt een kei in dom gezever en Emous beste jongen, de app heeft niet Nederland als grens en zo ja dan is er ….. VPN. Verder ben ik veel minder op de app. De redenen zal ik verder niet vertellen, die vindt men niet thuishoren op de app. Moet er morgen alleen aan denken dat ik vanaf half 8 de stand in de gaten hou. Genoeg over mij weer. Jullie maken het steeds belangrijk.

     2. Emous1978

      Belangrijk? Dat maak jij ervan? net zoals je meldt dat de app nederland niet als grens heeft, nergens schrijf ik iets over verhuizen buiten nederland dus waarom je dat erbij haalt?

     3. Zlatan4ever

      Old Ajax (AB), flikker nu eens gewoon op. Je maakt je eigen zo belachelijk met je idiote verhalen dat je het land uit bent en andere onzin…gelul in de ruimte

      Je hebt een meer zieke gedachte dan Eug en je bijdrage is onder het niveau van Litmanen….
      Het beste is dat gelijk aan de App verdwijnt eind van de maand LOOSER

   2. Emous1978

    Hij is zogenaamd verhuist, hij was hier ook uitgelogt dus wat je ervan geloven moet geen idee?❌❌❌

  2. De Nees

   Ja ja geld niet echt van belang, bekende teksten als contract eenmaal getekend is, geloof er niet veel van. Ben blij dat hij blijft maar dat vele balverlies en belabberde schoten blijft een doorn in het oog, kijk liever realistisch naar hem dan met een Ziyech-fan-bril.

    1. Yindi02

     Ook De Nees snapt niet waarom we blij zijn. Misschien is Nees een perfectionist? Zyech verliest nogal eens de bal, schiet nogal eens over, naast etc. Geen 100% dus. So what. Dat zit in hem. Hij neemt risico. Voor mij weegt dat niet op tegen het feit dat hij ook vaak beslissend is. Dat hij prachtige dingen doet, stijlvol. Daarnaast sleurt hij vaak van links naar rechts, werkt hij hard. Is buiten het veld iemand die zijn hart op de juiste plaats heeft. Geliefd onder zijn medespelers etc. etc. Stel dat hij echt 100% zou spelen, dan was hij al lang weg geweest vermoed ik.
     Ik ben zo blij met die (wat zou het zijn,80% ?) omdat dat betekent dat hij nog lekker blijft. Genoeg over gezegd, gaat er bij sommigen gewoon niet in. Oh ja, de dooddoener: wij zijn Ajacieden dus zijn we kritisch!!
     Kunnen diegenen die dat hier zeggen eigenlijk zelf wel tegen kritiek?

    2. De Nees

     Je laatste zinnen neem je alvast als voorschot? Als je ‘t nodig acht ben jij hier ook een kritische supporter, dus onzin opmerking van je. Ik ben ook blij dat hij blijft alleen moeten we hier alleen zijn pluspunten benoemen en nooit iets zeggen over wat hij fout doet? Flikker toch op. Ik zie wat ik zie, wat goed is goed wat slecht is slecht. De anderen hebben ook hun minpunten, die worden hier toch ook benoemt, alleen van Ziyech mag je niks verkeerds zeggen? Dacht het niet. Kan mij lekker boeien als het hier niet popie-jopie is. Alleen Cruijff is onaantastbaar, ieder ander is van het menselijk niveau dus vatbaar voor kritiek.

   1. Old Ajax

    Hij had bij vele clubs een veelvoud kunnen verdienen. Hij heeft er niet voor gekozen. Dat hij, waarschijnlijk, bij Ajax de best betaalde speler is, is meer dan terecht. Ziyech durft te voetballen en doet daar geen consessies aan. Dat maakt hem een echte Ajax voetballer, vol bluf, kwaliteit en techniek. Daar hoef je geen speciale bril voor op te zetten, dat moet je gewoon zien.

    1. De Nees

     Die kwaliteiten heb ik al eerder benoemt, maar hij heeft ook mindere punten die ik alleen maar aangeef. Lees je wel goed, of zie je door je blinde adoratie niet goed meer?

 3. Secondant

  De nieuwe Sjaak Swart. Een Mocro! Zo 2019. Hakim je blijft altijd welkom – één van de mooiste spelers van de afgelopen 25 jaar en ook nog mentaliteit ++.

 4. Indojood

  Goed verhaal. Prachtig voor ons dat hij er zo over denkt en voelt. Hakim is een echte Ajacied geworden!

Comments are closed.