Van de Beek baalt: ’Ik wil ook wel duidelijkheid’

Misschien wel voorlopig voor de allerlaatste keer verschijnt Donny van de Beek dinsdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki aan de aftrap voor Ajax. „Ik kan het je echt niet vertellen”, aldus de middenvelder die in de belangstelling staat van Real Madrid tegenover De Telegraaf. „Ik wil ook wel duidelijkheid.”

Als het aan de supporters van Ajax ligt, dan zet Van de Beek liever vandaag dan morgen zijn handtekening onder een verbeterde aanbieding. „Donny nog een jaar, nog een jaar, Donny nog een jaar”, schalde het zaterdagavond tijdens het gewonnen thuisduel met FC Emmen (5-0) weer door de Johan Cruijff ArenA. „Natuurlijk hoor je dat”, reageert Van de Beek op de smeekbede. „Ik vind het ook heel mooi, het is beter dan dat ze zingen: Donny rot maar op, rot maar op.” Niet alleen de supporters van Ajax zingen het lied uit volle borst. „Zelfs de Zuid-Amerikanen in onze selectie kennen de tekst”, vertelt de international uit Nijkerkerveen. „Die zingen mee in de kleedkamer. En Tadic wilde na afloop van de wedstrijd ook dat ik ging meezingen. Zie nu wel dat je ook moet blijven, zei hij.”

De 22-jarige Van de Beek speelt met alle liefde nog een jaar voor Ajax. Maar tegen een club als Real Madrid zegt ook hij waarschijnlijk geen nee. Grote vraag is hoe graag Real Madrid de middenvelder wil hebben. De grootmacht gooide al zo’n 300 miljoen euro stuk op de transfermarkt en als we de verhalen mogen geloven dan kan ook Neymar nog een lucratief contract tekenen bij Real. Van de Beek zou in de wachtkamer zitten in afwachting of Neymar haalbaar is.

Van de Beek zegt het niet te weten. „Maar niet alles wat je leest is waar, dat weet ik wel”, stelt hij. „Natuurlijk is het goed voor Ajax dat spelers als Ziyech, Tadic, Onana, Tagliafico Neres en Mazraoui hun contract al wel hebben verlengd. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet aan mijn toekomst denk, maar ik ben blij dat ik me op het veld voor alles kan afsluiten. Vorige week scoorde ik tegen Vitesse en nu weer tegen Emmen. Hopelijk kan ik dinsdag tegen PAOK weer belangrijk zijn.”

AjaxFanzone stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

37 Comments

 1. Iedereen heeft een mening

  Van de Beek wil duidelijkheid? Volgens mij is hij toch echt de enige die duidelijkheid kan geven. ???

  1. JohnDoe77

   Denk dat hij doelt op ook een contract aanbod van Ajax. Dus Overmars, maandag vroeg opstaan en regelen! En dan maar een leuk filmpje opnemen.

     1. Vak 120

      Ja precies,ik snap niet dat hij zelf niet gewoon hier wil blijven?! Een trainer die liever iemand anders wil en een club die geen zekerheid geeft! Gewoon jaar ajax pakken,contract verbetering! Iedereen blij

     2. Bakkie

      Ik kan het me wel enigszins voorstellen. Als je dat eenmaal in je hoofd hebt, op het veld staan met zulke wereldsterren.. in dat witte shirt…
      Maar als je rationeel nadenkt is het inderdaad gewoon niet slim om te doen, hopen dat er geen bod uit Madrid komt!!

    1. antonajax

     Ik denk dat Moosie helaas gelijk heeft. Duidelijkheid vanuit Madrid.. maarja 8-10x zoveel gaan verdienen dan bij je huidige werkgever zouden we denk ik allemaal wel doen toch??

     1. Vak 120

      Als hij bij ajax een jasrsalaris van 3 miljoen zou krijgen dan is het verschil met madrid geen 8 x zoveel!

   1. Valentino

    Hij wacht op Madrid, niet op Overmars. Overmars heeft al een contract klaarliggen maar Donny wil pas tekenen als het zeker is dat hij blijft. Dus geen Sneijdertje.

    Alleen kan Donny hier zelf heel makkelijk duidelijkheid over geven door te tekenen en zich gewoon aan Ajax te verbinden.

    1. Guacamole

     Real wil die hem graag of niet. Persoonlijk zie ik Donny bij Real noet groeien als het talent dat hij is. Vooral noet onder trainer die liever andere spelers prefereert

 2. Stimi

  Neem dan zelf het besluit , zoals al die andere sterkhouders in het elftal. Je gaat toch niet wachten op madrid en die mafkees van een Neymar. Donny, nog minimaal een jaar!!!

 3. apeldoorn

  komt op Donny, Real is een koude club, grootheden zetten ze zonder pardon op de bank. Ga dan naar een club als Athletico Madrid of Totrenham waar je past en zeer gewaardeerd zal worden net als bij ons. Nog een jaartje toppen met die team, prikzen pakken en dan staan de clubs die bij jou passen voor je in de rij en mrijg je de waardering die jij veriend! Donny nog een jaar, nog een jaar , Donny nog een jaar! na na na na na na na na Donny nog een naar!

    1. Koning Haarms Wolfs

     Was er omheen, dat inteeltgebied, maar je ziet wel veel huifkarren uit de omgeving naar de wereldstad Apeldoorn trekken vandaag de dag…..

 4. Secondant

  Vd Beek heeft maar beperkt zelfinzicht en lijkt gek gemaakt door zijn zaakwaarnemer. Met een prachtig seizoen in de benen en pas 22 jaar, ben je interessant voor zeer veel clubs. Waarom in godsnaam als B-keuze zo laat in de voorbereiding overstappen naar Real waar ze echt geen mallemoer om je verdere carriere geven?!? Tottenham, Atletico, Liverpool, Dortmund, Roma, dat zijn clubs die passen bij zijn speelstijl en niveau. Dan kan je gewoon basisspeler worden daar en wellicht als vedette instromen in Madrid.

 5. Charka53

  Donny als nu gewoon zegt ik blijf nog een jaartje bij Ajax dan weten we het allemaal dus ook je zakkenvulwaarnemer en Real dus moeilijk kan het niet zijn.

 6. Hazez

  Als madrid groen ligt geeft is donny weg en dat is te begrijpen jammer maar helaas . Hoop dat hij dan nog zeker 1 x schitterd tegen poak !!

  1. Prinsengracht

   Hahaha. Lees nog eens terug. En haal dan de fouten eruit. Ben jij vanmorgen al begonnen met drinken?

 7. Koning Haarms Wolfs

  Off: wat een kutstand. Die kutkazen en die Utrechtenaren staan voor ons. Om te kotsen.

 8. Koning Haarms Wolfs

  Off: de tumoren van 040 hebben weer hun 2-1. Waarom hebben wij Malen niet? Ook al was het maar om dat zieke brabo-team te slopen? Geld zat hier……… gemiste kans van Marc.

 9. Iamsterdam2015

  Daar speel je zelf een rol in. Stap naar je zaakwaarnemen en Zeg voor maandag 12:00 zekerheid en anders niet. ( wel dapper als je dat durft te zeggen tegen Real…… maar ja WIJ ZIJN AJAX!!)

Comments are closed.