Van Leer mag vertrekken en verkent opties in Frankrijk, Italië en Spanje

Benjamin van Leer heeft te horen gekregen van Ajax dat hij mag uitzien naar een andere werkgever, zo laat zaakwaarnemer Mustapha Nakhli donderdag weten tegenover Ajax Showtime. De belangenbehartiger van de reservedoelman kijkt in Frankrijk, Italië en Spanje naar een mogelijke nieuwe werkgever voor Van Leer. De 27-jarige sluitpost heeft bij Ajax geen uitzicht op speeltijd maar nog wel een contract dat nog twee seizoenen doorloopt.

Afgelopen seizoen uwerd Van leer door Ajax itgeleend aan NAC Breda. Een succesvolle verhuurperiode was het echter niet, want de Parel van het Zuiden degradeerde uit de Eredivisie. André Onana is al enige tijd de eerste keus van trainer Erik ten Hag, die daarnaast een beroep kan doen op de wederom van Benfica gehuurde Bruno Varela. Het keepersgilde van Ajax bestaat verder uit Dominik Kotarski en Kjell Scherpen. Laatstgenoemde doelman werd deze zomer overgenomen van FC Emmen en begint normaal gesproken bij het beloftenelftal aan zijn avontuur in Amsterdam. Aangezien Van leer gezien zijn leeftijd ook niet meer mag uitkomen voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, is een tussentijds vertrek waarschijnlijk de beste oplossing voor beide partijen.

Ajax betaalde in 2017 circa 700.000 euro voor Van leer aan Roda JC. Zijn eerste seizoen in Amsterdam werd overschaduwd door blessureleed.

AjaxFanzone stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

13 Comments

  1. Wenen 1995

    Lullig zeg, krijgt tie pas op de dag dat de Engelse markt dicht gaat, te horen dat tie weg mag….

Comments are closed.