Ajax legt Ekkelenkamp met verbeterd contract langer vast

Jurgen Ekkelenkamp blijft langer bij Ajax. Ajax meldt via de officiële website dat beide partijen het eens zijn geworden over een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2022. Het vorige contract van de talentvolle middenvelder liep medio volgend jaar af. Ekkelenkamp maakt sinds 2013 deel uit van de jeugdopleiding en debuteerde vorig seizoen onder trainer Erik ten Hag in het eerste elftal.

Ekkelenkamp kwam tot dusver acht keer in actie in het eerste elftal en was eenmaal trefzeker. Vorig seizoen maakte Ekkelenkamp ook zijn eerste minuten in de Champions League. In de thuiswedstrijd tegen Juventus kwam hij een kwartier voor tijd binnen de lijnen. Vlak voor tijd werkte hij bij een counter van la Vecchia Signora Cristiano Ronaldo naar de grond, wat hem de bijnaam ‘Ronaldo-gooier’ opleverde.

Ekkelenkamp speelde zijn wedstrijden vorig seizoen voornamelijk bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In 21 wedstrijden scoorde hij 4 keer. Hij is deze week niet de eerste Ajacied die een nieuw contract ondertekent. Woensdag werd bekend dat David Neres langer in de Johan Cruijff ArenA blijft. De Braziliaans international heeft een verbeterd contract getekend, waarmee hij tot aan de zomer 2023 aan de club verbonden blijft. Zijn vorige verbintenis liep af in 2022. Ondertussen is Ajax ook nog bezig Hakim Ziyech te verleiden tot een langer verblijf in Amsterdam.

AjaxFanzone stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

15 Comments

 1. Wenen 1995

  Goed gedaan, Marc! Eigen jeugd in Ajax 1 blijft toch het mooiste. Hopelijk heeft hij het talent om vaste kracht te worden.

 2. FrankiC

  Ik ben fan. En ook van die andere speler op de foto ?, maar dat is geen nieuws voor de ingewijden hier…

 3. Stimi

  Het geld klotst tegen de plinten bij marc. Dat wordt de beurs open trekken voor de rijke clubs in europa. Eigenlijk zijn we zelf een grote club met veel poen op de bank en op het veld??

 4. -buitenkantje rechts-

  Sommige talenten moeten wat langer rijpen.. in de jeugd werd vaak aan hem getwijfeld. Vaak werd de vergelijking met Litmanen (de echte) gemaakt. Laten we hopen dat hij dat niveau kan aantikken.

 5. dickst14

  Ik hoop op Ekkelenkamp, de Wit, Gravenbergh, Unuvar, Brobbey en Traore voor de nsbije toekomst.

Comments are closed.