Het Nieuwsblad: Vanaken moet opvolger Van de Beek worden

Volgens Het Nieuwsblad gaat Ajax vol voor Hans Vanaken. De middenvelder van Club Brugge moet bij Ajax de opvolger worden van Donny van de Beek, die op weg is naar Real Madrid. Ajax zou volgens de krant momenteel een miljoenenbod voorbereiden op de tweevoudig Belgisch international. ‘Als Real Madrid met de miljoenen komt, de meeste bronnen spreken over een bod van 50 miljoen euro, is Ajax van plan snel te schakelen. In Brugge houden ze er rekening mee dat er nog deze week een bod op Vanaken komt’, zo klinkt het. Club Brugge wil graag dat de 26-jarige Vanaken blijft en biedt de middenvelder een loonsverhoging aan.

De Belg verlengde vorig jaar zijn contract nog tot de zomer van 2023, maar met de interesse van Ajax zou de club de verbintenis opnieuw willen opwaarderen. Vanaken heeft eerder duidelijk gemaakt dat hij openstaat voor ‘een interessant project in het buitenland’. De krant meldt dat de verwachting is dat Club Brugge het spel hard zal spelen met Ajax.

Related posts

27 Comments

 1. dennis78

  goede keuze. scorend vermogen en spreekt de taal. ik zou hem zowiezo halen gezien het middenveld gisteren niet echt overtuigend was.

 2. Stimi

  Schijnt te kunnen scoren en assists te strooien. Ben benieuwd naar de vraagprijs van die belgen, marktwaarde zou rond de 11 miljoen moeten zijn. Nu nog een killer voor in de spits,graag!!

  1. Finidi

   Tja als het nodig is dan halen en die Akpom oid is wel heerlijk lastig te verdedigen spitsje, gewoon een geweldige eikel in het veld en snel.

  2. FrankiC

   Wat interesseert het jou of hij nu 9 of 13 miljoen kost? Niets toch. Mss is 9 mio te veel of is 13 mio een fooi. Daar heb je toch geen idee van? Het moet een basisspeler zijn/worden, dat is alles.

 3. Wenen 1995

  Super Marc! Gelijk doorschakelen, maar vergeet svp onze eigen jeugd niet. Gravenberg, Ekkelenkamp, Unuvar, Eiting (mits niet geblesseerd)….

  1. nick-afca95

   Gravenberk en Unuvar zijn nog erg jong, Eiting is gebleseerd (alweer) en Ekkelenkamp heeft mij nog niet echt weten te overtuigen. Ik vind eigen jeugd inpassen ook heel belangrijk, maat niet tenkosten van het winnen van prijzen. Als er geen speler klaar staat met voldoende niveau, moet er gekocht worden. Een speler als Dest lijkt het niveau aan te kunnen. Traore en Lang misschien ook wel (hebben mij nog niet 100% overtuigd). Voor Gravenberg en Unuvar komt het misschien een jaar of 2 te vroeg (ondanks de enorme potentie nog niet het gewenste niveau).

 4. Charka53

  Als hij zo goed is als er wordt gezegd en Donny is echt weg dan is dit een goede vervanger.

 5. Ajax 1

  Ajaxbelg: is hij goed? Ken hem niet. 26 en geen vaste international (die bij belgie allemaal bij topclubs spelen, dat is zo) klinkt niet meteen als gedroomde vervanger vd beek

  1. dennis78

   heb je gezien wie hij voor zich heeft in het nationaal elftal. dus het niet onlogisch dat hij maar 2 caps heeft.
   ik zou zeggen doen. heeft ervaring en scorend vermogen.

 6. Jimmy1971

  Het is wel belangrijk dat we niet voor de transferperiode afloopt uitgeschakelt worden in de Championsleage, want dan krijgen we zekef een leegloop en wordf het lastiger goede vervangers te halen..

 7. Forever nr14

  Dus van de Beek is weg?
  Jeetje zeg, vuile koop clubs.
  En weer opnieuw beginnen, na wat ik gisteren zag wordeb het weer lastige jaren

  1. Amoebe

   We zijn zelf ook een behoorlijke koopclub op dit moment.

   Maar ja….ik begrijp hoe je het bedoeld!

 8. Secondant

  Een Belg van 26 die nog in de eigen competitie speelt? Dat kan nooit een topper zijn. Niet doen. Geldverspilling. Eigen jeugd doet er niet voor onder.

  1. Prinsengracht

   Erg kortzichtig. Goede speler. Het is alleen de vraag hoe hij zich zou handhaven in Amsterdam.

   1. FrankiC

    @Secondant
    Je zal mijn secondant in ieder geval niet worden. Volgens mij heb jij Vanaken nooit zien speler. Ajax had Vanaken in december al in het vizier….

 9. Johan

  Donny mag niet voor onder de 60 miljoen verkocht worden. We hebben geld genoeg en hij is een speler die ons aller ajax laat voetballen zoals we dat willen zien. Is hij weg, is de angel uit het elftal.
  Donny blijf!

 10. De Nees

  OT: Neres schijnt te hebben bijgetekend ?. Eat your hart out klote clubs, hij blijft mooi in Amsterdam!

  1. FrankiC

   Nu tijd dat hij ook eens opgesteld wordt.
   Vanaken afgelopen winter al aangehaald. Gieie speler én een soort Van de Beek. Wel onder het niveau Ødegaard en zo…

Comments are closed.